Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Šílený Albánec zabíjel ve Finsku: Cíle si vybíral!

Autor: ČTK, oj, jos - 
1. ledna 2010
18:39

AKTUALIZOVÁNO: Finské Espoo zažilo hrozivý poslední den roku. Muž jménem Ibrahim Shkupolli (43) tu zastřelil 4 lidi, svou manželku a pak patrně sebe. Motivem byla žárlivost.

Střelba propukla ve čtvrtek dopoledne. V obchodním centru začal 43letý kosovský Albánec střílet. Zabil tři muže a ženu. Předtím zabil i svou přítelkyni. Cíle si vybíral s rozmyslem - 4 oběti se znaly s jeho partnerkou. Muž pak spáchal sebevraždu.

Ibrahim Shkupolli, který měl v minulosti problémy se zákonem, ve Finsku žil několik let.

Muž policii unikal

Střelba podle televize začala asi v 10:20 místního času (9:20 SEČ). Muž v černém začal střílel v obchodě s potravinami Prisma. Působil prý klidně.

"Slyšel jsem křik z venkovních dveří Citymarketu a (centra) Sello, aby všichni utekli. Zaměstnanci a zákazníci nevěděli, co se děje. Brzy dorazili policisté s vážným výrazem ve tváři. Křičeli, aby všichni místo opustili," popsal televizi bezprostřední situaci svědek Kari Harjula.

Oblast byla evakuována, muž policii dokonce utíkal. Muži zákona ho pak našli mrtvého v jednom z domů v Espoo. Podle všeho spáchal sebevraždu.

 

Ibrahim Shkupolli zabil 5 lidí Ibrahim Shkupolli zabil 5 lidí | ČTK

V posledních dvou letech zaznamenalo Finsko dva střelecké útoky na finských školách, při kterých přišlo o život 20 osob, většinou studentů.

První tragédie se udála na podzim 2007 na gymnáziu v jihofinské Jokele, druhá loni v září na střední škole v Kauhajoki na západě země. K první střelbě na finské škole došlo v Raumě na jihozápadě země v roce 1989, kdy čtrnáctiletý chlapec zřejmě kvůli šikaně zastřelil dva spolužáky.

V roce 2002 odpálil tehdy devatenáctiletý student doma vyrobenou bombu v nákupním centru ve městě Vantaa u Helsinek a zabil sebe a šest dalších osob.

Espoo spolu s městy Vantaa, kde je mezinárodní letiště, a Kauniainen jsou součástí helsinské metropolitní oblasti. Nákupní středisko Sello o sobě prohlašuje, že se 170 obchody patří k největším v severské oblasti. Provoz zahájilo v roce 2005.

aapricot89 ( 3. ledna 2010 15:17 )

Jej Dereku to bylo inteligentni a vtipne, to jsem se nasmala.... zajimave, ze kazdy kdo ma do zadku diru si na Inetu musi plivnout na Amiky. Budme radi, ze mame doma ruskou mafii, ukrajinske delniky, vietnamske prvotridni zbozi (zadny smejdy z pos/rane Ameriky) ted se nam sem nastehuji muslimove,uz ted si staveji mesity, no co nam jeste ke spokojenosti muze tak chybet, navic nam propustili vezne, kteri jenom kradli, mame Paroubka, v Brdech stat nic nebude a v Americe stejne bijou cernochy.... chjo, jeste, ze tu ?Ameriku mame, abysme meli na ci nadavat, tak bysme si ji asi museli vymyslet...

cert ( 1. ledna 2010 21:07 )

Krajský soud v Hradci Králové uložil v úterý Jiřímu Cimbálovi za čtyři roky starou brutální vraždu dvacetileté stopařky u Keteně na Jičínsku doživotní vězení. Češi jsou největší verbeží Evropy!!! Typicky vyjebanej Čech křesťan.

gioconda ( 1. ledna 2010 19:57 )

Ještě dnes nechápete, že Afghánci, a Palestinci jsou to samý...

gioconda ( 1. ledna 2010 19:53 )

Když některé blogy a weby bouřily proti multikultuře a Lisabonu, tak jste si honili pindíky na pornu a psali cosi o xenofobii, tak co se vám nelíbí?

delavar ( 1. ledna 2010 08:02 )

Z verbeží jako sou Albánci se baví anebo stýká jen člověk ,který má vykradený mozek-a toto sou dúsledky.....bohužel

Zobrazit celou diskusi