Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Prasečí chřipka má v Česku už 11 obětí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, šim - 
1. prosince 2009
10:31

Prasečí chřipka má v ČR 10. a 11. potvrzenou oběť. Ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze zemřel 39letý muž s chorobou srdce. V Mělníku umřel 29letý pacient.

Obě nákazy zjistila Národní referenční laboratoř pro chřipku, mrtvé potvrdilo ministerstvo zdravotnictví. V pondělí také zemřel v Oblastní nemocnici v Jičíně třicetiletý muž na selhání srdce, zřejmě v souvislosti s prasečí chřipkou. Pokud testy u zemřelého virus H1N1 potvrdí, bude to dvanáctá oběť v Česku.

První muž zemřel ve Všeobecné fakultní nemocnici minulý čtvrtek. Druhý pacient zemřel v mělnické nemocnici v sobotu, čeká se na výsledek pitvy.

Prasečí chřipka Prasečí chřipka | Blesk.cz

sissy ( 2. prosince 2009 07:33 )

Ja samozrejme netvdim, ze uplatky ve pharmaceutickem prumyslu neexistuji, myslim si, ze existuji vsude. Jen me zarazi fakt, ze lide zapominaji, ze tyto firmy delaji i uzitecne veci pro lidstvo jako takove. Proste system zdravotnictvi je kontroverzni na celem svete, protoze se tu jedna o zdravi a o business v jednom, ale to by proste veskery vyzkum a vyrobu leku musel dotovat stat a to je nemozne. Jen vyvoj jednoho jedineho leku stoji miliony dolaru. Kazdopadne otazkou je, kdo vyvolava tuto paniku okolo chripky. Jsou to pharma firmy, je to stat, jsou to media?

gogo ( 2. prosince 2009 06:48 )

Ano, jistě část médií činí tak jak se domnívám. Těch 20% procent je můj odhad. Kolik vakcíny se nakoupilo je známo. Vy stavíte své tvrzení na tom, že média jsou vždy a o všem pravdivě informována a že také nás vždy nestranně ne účelově informují. Budu-li vycházet ze skutečnosti s lékaři a lékárníky co se „nepravostí“ s léky týče, pak tato nepoctivost musí být jev ve zdravotnictví zcela obecný. Až tato chřipka pomine a spočítají se u nás počty těch kteří ji prodělali a počty její "obětí" s chřipkami předchozími, tak si budete moci sám udělat úsudek o tom o co byla strašnější a nebezpečnější než ta předchozí. A zda šlo o hysterii či nikoliv. Pak se ukáže kde byla ta pravda. Pokud v té době to bude ještě vůbec někoho v dnešním světě zajímat...

gogo ( 2. prosince 2009 06:37 )

Nezbývá mi než Vám Vaši důvěru v poctivost tohoto světa jen závidět... Ani nevíte jak bych byl rád kdybych se ve svém přesvědčení mohl mýlit...

vrba ( 1. prosince 2009 20:59 )

Bohužel, názor větší části lékařů je, že zbytečná není, ale to my nerozhodneme. O tom, že vakcína je pofiderní a bezcenná jste psal vy. Po několika prokázaných výhodách lékařů zajištěných zástupci některých farmaceutických firem - např. "školení" v Egyptě, předepisování léků po poskytnutém úplatku - se už dnes lékaři a firmy bojí úplatky poskytovat.No nejsem tak naivní, abych si myslel, že se nic takového neděje. Ale to stejně není případ této vakcíny, protože ta je sledovaná na každém kroku. S tou by se jen špatně zákulisně manipulovalo.

vrba ( 1. prosince 2009 20:38 )

Tak jste unikl od toho, o co mi šlo - obvinil jste pisálky, že mají úkol nahánět lidi na pofiderní vakcínu za pofiderní zisk. Ale mexickou chřipku sledují média na celém světě, protože je to nová věc. To snad ty pofiderní peníze dostávají všichni? A teď k vakcíně: Jak víte, že se uplatní 20% a zbytek se vyhodí? Podle ČT naopak bude vakcína jen taktak stačit pro část populace, která má být očkovaná. Víte, co by dělala média, kdyby se 80% vakcíny vyhodilo? Mimochodem tou pofiderní vakcínou se dnes začalo očkovat i tom Středočeském (tedy Rathově) kraji. A přišla prý pozdě.To, jak je to s úplatky některých farmaceutických firem a jejich bonusy pro lékaře se všeobecně ví a už jsou také lékaři i zástupci firem stíhaní. A kauzám se díkybohu dostává prostor i v médiích.

Zobrazit celou diskusi