Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bývalý proděkan Kindl přiznal, že lhal o plagiátu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, rvs - 
13. října 2009
13:12

Bývalý proděkan právnické fakulty v Plzni Milan Kindl (55) odejde z fakulty ke konci října. Přiznal, že příběh s opsanou prací bývalého proděkana Ivana Tomažiče se skutečně odehrál jinak, než jak oba původně tvrdili.

V rozhovoru pro Týden.cz Kindl navíc naznačil, že za celou kauzou může stát společnost Diag Human.

Kindl a Tomažič před třemi týdny novinářům řekli, že plagiát přichystali proto, aby odhalili člověka, jenž vynáší interní informace z fakulty. "Ale v principu to na věci nic nemění," řekl. Jak to skutečně bylo, by prý musel říct Tomažič.

Kindl je podle Lidových novin členem tříčlenného česko-švýcarského senátu, který má rozhodovat o přezkumu nálezu v arbitráži České republiky a společnosti Diag Human. "Chtějí mě prý zdiskreditovat. Bohužel nemůžu ani potvrdit, ani vyvrátit, že bych v té arbitráži rozhodcem skutečně byl. Nicméně, jsem natolik nafoukaný, že si myslím, že navzdory té mediální masáži jsem velmi dobrý právník, a připouštím, že by se mě kvůli tomu mohli bát," dodal.

Diag Human usiloval v 90. letech o obchodování s krevní plazmou z českých transfuzních stanic. Z obchodu sešlo. Firma loni vyhrála arbitráž s ČR - rozhodci určili, že jí stát má zaplatit přes osm miliard korun a úroky. Obě strany se proti nálezu odvolaly.

Za nesmysl Kindl označil obvinění, že v rámci fakulty budoval mafiánskou síť klientských vazeb, založenou na propojení se státní sférou či bezpečnostními složkami. Popřel, že by více než tři týdny mlčky ignoroval nařčení z účasti na aféře jen proto, aby si připravoval obranu. "Já tím čekáním spíše ztratil. Tlak se totiž už neúměrně vystupňoval," uvedl.

Kindl se vzdal funkce proděkana na právech v Plzni, odešel z Ústavu státu a práva, byl odvolán z časopisu Právník a vzdal se kandidatury do vedení advokátní komory. Nyní se zřejmě bude věnovat své advokátské praxi.

Práva v Plzni: Pro policisty bakalář za 3 týdny! Čtěte ZDE. >>

gogo ( 14. října 2009 08:46 )

aby nemařil mátožné vyšetřování této kolosální lumpárny ! Proděkanem absolvent průmyslovky ! Věřím, že do měsíce bude vše zameteno pod koberec. Stejně jako byla zametena aféra s Čunkem, Krejčířem, Pitrem, Koženým a dalšími lumpy, kterými se hemží tato stále více se rozpadávající zemička .... Země česká, domov můj ….

gordon ( 13. října 2009 18:15 )

ve vzhledu i chování

smrk ( 13. října 2009 14:09 )

To víš, každý procentíčko do kapsičky je dobré, že !!!!!

smrk ( 13. října 2009 14:08 )

Už od pohledu je to opilec a feťák - to bude advokát. Zakázal bych dělat advokáta - ať jde dělat slopatou šmejd jeden !!!!!

bosomfriend ( 13. října 2009 14:08 )

mám takový pocit, že nejde vůbec o nějaké opsané práce, ale že jde o hodně miliard v arbitráži.

Zobrazit celou diskusi