Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Po papežovi lezl pavouk!

Po papeži lezl pavouk
Po papeži lezl pavouk  (Autor: Reprofoto TV Nova)
Autor: ČTK, šim - 
26. září 2009
21:08

V hledáčku televizních kamer se při sobotní papežově návštěvě na Pražském hradě ocitl i jeden neočekávaný aktér. Pavouk!

Když papež hovořil ve Španělském sále k tuzemským politickým špičkám a osobnostem, lezl po jeho oděvu pavouk. Zaujalo to i zahraniční agenturu AP, která připomněla, že podobný zážitek s hmyzem měl i americký prezident Barack Obama. Ten letos v červnu v přímém přenosu zabil mouchu, která ho obtěžovala při rozhovoru.

Pavouk při sotobní promluvě Benedikta XVI. putoval po jeho rouše několik minut. Byl zřetelně vidět i na záběrech České televize, které projev přenášela. Papeži lezl po ruce i po krku, svatý otec se ale jeho přítomností nenechal vyrušit. Obama mouchu, která mu létala kolem obličeje, nejprve vyzval, ať odletí, a pak ji na první pokus připlácl.

Zpravodaj agentury AP si pavouka všiml při sledování přímého přenosu v tiskovém středisku, které Česká biskupská konference zřídila v hotelu Hilton. Nejprve s malým zděšením, poté s pobavením nahlas vykřikl, že po papežovi leze "obrovský" pavouk. S úlevou a nadsázkou pak dodal, že to snad nebude smrtelně jedovatá "černá vdova".

glumik ( 27. září 2009 13:30 )

Ne vždy byli Svatí muži svatí: Vraždy, smilstva, incesty Zdroj: Sex a lásky papežů, Nigel Cawthorne, ETC Publishing Praha

glumik ( 27. září 2009 13:29 )

Ne vždy byli Svatí muži svatí: Vraždy, smilstva, incesty Zdroj: Sex a lásky papežů, Nigel Cawthorne, ETC Publishing Praha

kumi ( 27. září 2009 12:08 )

Další vyhozené peníze v době krize.Copak nám dal dobrého svatý otec velké H malé o římskou pětku n a o tak proč ty nesmysli kolem něj.Když je někdo věříci( je to každého věc ) tak ať si ten humbuk zaplatí. ?????berou to jako koníííček )))

glumik ( 27. září 2009 11:35 )

Vaclave na to se prece nemuzes divat jen tak !?!?... ono v sarajevu doslo na ferdinanda a v boleslavi by mohlo dojit i tohohle "hitle.ovskeho pohrobka" "vlk v rouse berancim" s jeho 6 hrichy NEBUDTE SLEPI CESI, MORAVANE A SLEZANE!!! TO NENI JAN PAVEL!!!

glumik ( 27. září 2009 11:07 )

Zobrazit celou diskusi