Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Kdy a kde uvidíte papeže

 (Autor: SITA)
Autor: pet - 
26. září 2009
10:55

Chcete spatřit papeže, nebo si ho vyfotografovat? Připravte se na to, že to nebude jednoduché a obrňte se trpělivostí. Blesk.cz vám poradí, kudy se dostat k papežovi.

Hned z ruzyňského letiště zamíří Svatý otec na Malou Stranu do kostela Panny Marie Vítězné, který  bude po poledni v obležení policistů a ochranky. Papež se tu pokloní a předá zlatou korunku  Pražskému Jezulátku.

Jeho příjezd je plánován na 12:30, a vstoupí do kostela, stráví 15 minut s pražskými politiky. Právě tady papež pozdraví i přihlížející. Průjezd Aut i tramvají bude v tu dobu cestu do Karmelitské zastavena, kdo ale přijde pěšky má šanci dostat se ke Svatému otci na dohled.

Z kostela Panny Marie Vítězné v Karmelitské ulici by měl papež jet pomalou jízdou tradičním papamobilem přes Újezd a most Legií do Voršilské ulice do vatikánského diplomatického zastoupení. Přístup nebude nijak omezen, policie pouze za pomoci mobilního ohrazení vyhradí místo pro průjezd kolony. Focení a filmování je povolené.

Odpoledne zamíří na Pražský hrad, kde pohovoří s prezidentem Václavem Klausem, zástupci politického a společenského života. Čeká ho dále koncert České filharmonie a modlitba nešpor s kněžími, řeholníky, bohoslovci a zástupci církevních hnutí ve svatovítské katedrále.

Dostanete se do bezprostřední blízkosti Svatého otce, nebo si s ním dokonce podáte ruku? Zkuste si roli reportážního fotografa nebo kameramana a pořiďte co nejlepší záběry. Vítěznou fotografii a video zveřejníme a finančně ohodnotíme!

Své snímky a videa můžete posílet na naší e-mailovou adresu online@blesk.cz. Nejlepší z nich zveřejníme a odměníme honorářem.

Foto: 

Sobota 26. září
11:30 Uvítací ceremoniál na ruzyňském letišti v Praze, promluva Svatého otce
12:30 Návštěva kostela Panny Marie Vítězné – Pražského Jezulátka, pozdrav Svatého otce
16:30 Zdvořilostní návštěva u prezidenta republiky na Pražském hradě
17:00 Setkání s představiteli politického a společenského života a s diplomatickým sborem ve Španělském sále Pražského hradu, promluva Svatého otce
18:00 Modlitba nešpor s kněžími, řeholníky, bohoslovci a zástupci církevních hnutí v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha, promluva Svatého otce

Neděle 27. září
9:20 Přistání na letišti v Brně-Tuřanech
10:00 Mše svatá na letišti, homilie Svatého otce
Po mši polední modlitba Anděl Páně, promluva Svatého otce
12:45 Odlet zpět do Prahy

Pondělí 28. září

8:50 Návštěva baziliky sv. Václava ve Staré Boleslavi
9:45 Mše svatá u příležitosti Národní svatováclavské pouti, homilie Svatého otce. Po mši poselství Svatého otce mládeži, odjezd do Prahy
13:15 Oběd s biskupy v prostorách Arcibiskupského paláce
16:45 Rozloučení s Apoštolskou nunciaturou
17:15 Závěrečný ceremoniál na ruzyňském letišti, promluva Svatého otce
17:45 Odlet do Říma

siroky11 ( 26. září 2009 13:06 )

jakou kovbojku z toho papežence děláte!!! Nemáte jiné téma? Třeba Topolánek - to je diskuze do pranice!

Zobrazit celou diskusi