Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pivovar Bernard pobouřil věřící falešným papežem

Billboardy pobouřili čtenáře Blesku
Billboardy pobouřili čtenáře Blesku  (Autor: Čtenář Blesku)
Autor: šim - 
25. září 2009
18:37

Čtenáře Blesk.cz pobouřily billboardy pivovaru Bernard, které se objevily v okolí Brna a v blízkosti místa, kde bude papež Benedikt XVI. v neděli sloužit mši. Podle nich znevažují papežovou osobu.

Majitel pivovaru Stanislav Bernard je na plakátech zobrazen v typickém papežském oděvu a v čepici, která má podobu švestky. Billboard doplňuje slogan: Svět se zbláznil, držte se.

 

Reklamní kampaň pivovaru Bernard podle některých věřících znevažuje hlavu církve Reklamní kampaň pivovaru Bernard podle některých věřících znevažuje hlavu církve | Bernard

Redakci Blesk.cz se ozvalo hned několik pobouřených čtenářů. „Jako věřícího člověka mě ten plakát uráží,“ řekl jeden z nich. „Myslím, že je to nevhodné. Zejména na místě, kudy budou v neděli proudit tisíce lidí,“ dodal.

Celá věc je spíše než nejapným žertem velkým nedorozuměním. „Náš pivovar v žádném případě nechce snižovat autoritu nejvyššího církevního představitele,“ vysvětluje v tiskovém prohlášení Stanislav Bernard s tím, že on sám je věřící člověk a že billboardem chtěli poouze upozornit na absurdní uzavření dálnice D1, která bude 'mimo provoz' od sobotní 18. hodiny do nedělní cca 20. hodiny. Uzavřený úsek od 196. km po 203. km bude po celou dobu odkloněn přes Brno. Jedenadvacet Bernardových billboardů tuto objízdnou trasu téměř lemuje. „Svým způsobem ukazujeme řidičům, kudy jet. Objížďka je totiž značena docela nepřehledně,“ řekl Blesk.cz PR manažer pivovaru Zdeněk Mikulášek.

Foto: 

glumik ( 26. září 2009 11:46 )

naprosty souhlaaas s pup70, komarius + wsx741 at tahne do nemecka a rakouska, tam patriii...

wsx741 ( 25. září 2009 23:34 )

Mě zase fascinujou ochraná opatření, neměl by ho hlídat bůh? Prosím at mi to některý věřící vysvětlí, děkuji.

komarius ( 25. září 2009 20:13 )

mne pobuřují věřící,že musím platit návštěvu představitele nejzločinečtější organizace v historii lidstva!!

pup70 ( 25. září 2009 19:35 )

Bývalý člen Hitlerjugent a autorita ? Tak to máte dobrý vy černo***níci.

Zobrazit celou diskusi