Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ne vždy byli Svatí muži svatí: Vraždy, smilstva, incesty

 (Autor: Archív)
Autor: Blesk - 
26. září 2009
05:00

Papež je považován za jakéhosi náměstka Ježíše Krista na Zemi. Podle toho by to měl být člověk skromný, zbožný, dodržovat celibát a být příkladem celému katolickému světu. Jaká pravda se ale skrývala po celá staletí za zdmi vatikánských paláců?

Papež porodil na ulici

V Římě je ulice, které se všichni papeži vyhýbají jako čert kříži. Kolem roku 850 našeho letopočtu tam totiž během slavnostního procesí jeden jejich předchůdce před zraky užaslých církevních hodnostářů porodil.

Dva a půl roku seděla na papežském trůně žena, která se za muže vydávala a procházelo jí to bez problémů. Byla papežem velice oblíbeným, na její kázání chodily davy lidí. Že neposlouchají „jeho svátost“, ale „její svátost“ jim vůbec nedocházelo. Papežka Johanka otěhotněla údajně se svým kaplanem a těhotenství se jí pod honosným hábitem dařilo úspěšně zakrývat.

Jenže v úzké uličce mezi Koloseem a chrámem sv. Klementa přišel nečekaně předčasný porod a tak pravda vyšla najevo. Johanka i dítě při porodu zemřeli a papeži se od té doby uličce vyhýbají.

Kvůli tomuto zajímavému podvodu musel každý další papež po svém zvolení podstoupit „zkoušku pohlaví“. Musel se posadit do sedadla se zvláštním otvorem a nejmladší přítomný kněz jej ohmatal. Když zjistil, že je vše v pořádku, vykřikl nahlas: „Má varlata!“ a všichni přítomní duchovní opovídají „Chvála Bohu!“ a pak radostně přistupovali k vysvěcení zvoleného papeže.


Marnivý homosexuál

Pavel II. (papežem v letech 1464-1471) se rád díval na to, jak byli nazí muži natahováni na skřipec a mučeni. Byl to homosexuál a nosil papežskou tiáru, jejíž cena podle tehdejšího zdroje převyšovala svou hodnotou jeden palác. Jeho kardinálové mu přezdívali Panna Maria Milosrdná, protože propukal v pláč při nejnepatrnější provokaci. Zemřel na srdeční infarkt během pohlavního styku s jedním ze svých oblíbených chlapců.


Pasák prostitutek

Pavlův nástupce Sixtus IV. (1471-1484) byl pro změnu „pod obojí“, bylo mu jedno, jestli má v posteli muže nebo ženu a taky mu bylo docela jedno, že je to někdo z jeho příbuzných. Byl znám jako štědrý dobrodinec všech prostitutek a dokonce si nechal v Římě vybudovat nevěstinec pro obě pohlaví a každá děvka mu platila týdně jeden zlatý julius, což mu ročně vyneslo 26 tisíc dukátů.


Vrchní mučitel

Papež Innocence VIII. (1484-1492) uznával své nelegitimní děti, pokřtil je, sloužil mše při jejich svatbách a našel pro všechny vhodná povolání. Byl velkým milovníkem peněz a také vydal nařízení, podle kterého měli být ze Španělska vyhnáni všichni Židé, kteří se neobrátili na křesťanskou víru a to se dotklo stovky tisíc židů.

Zvláště zrůdné bylo nařízení o placení mučení. V knize Sazebník mučení byl vypracován seznam poplatků, které musela rodina oběti zaplatit papežským mučitelům. Patřily sem zvláštní poplatky za kroucení palců, nohy ve skřipcích apod. Například vytržení jazyka oběti a nalévání rozžhaveného olova do jejích úst bylo pětkrát dražší než obyčejné bičování. Obvinění se tak raději rychle přiznali, jinak by jejich rodiny přišly na mizinu.


Orgie Borgia

Papež Alexandr VI. (1492-1503) se své první vraždy dopustil když mu bylo 12 let. Ubodal pro maličkost stejně starého chlapce, ale nízkého původu, takže samozřejmě zůstal nepotrestán. Měl během svého života tolik nelegitimních dětí, že není ani možné zjistit jejich počet. Papež ho žádal, aby se alespoň orgií nezúčastňoval v oděvu kardinála.

Kardinála-archiváře dělal čtyřem papežům, až se rozhodl sednout si rovnou na papežský stolec a ostatní kardinály uplatil, aby ho zvolili. Orsini prodal svůj hlas za dva hrady, Sforza chtěl za svůj hlas tolik stříbra, co se vejde na čtyři mezky a jeden benátský mnich chtěl sice jen pět tisíc korun, ale navíc jednu noc s Rodrigovou dcerou, dvanáctiletou Lucrezií Borgií.

Kupčil s odpustky, s funkcemi, prodával kardinálská místa a když byla všechna obsazena, tak kardinály nechal otrávit, aby měl s čím obchodovat. Jednomu šlechtici naúčtoval 24 tisíc zlatých za svolení k incestu s jeho vlastní sestrou.

Mučil, zneužíval, smilnil, kradl, kupčil. Alexandr prostě panoval v Římě neskutečným způsobem a navíc si všude brával doprovod spoře oděných prostitutek (jednou dokonce i na mši k oltáři a posvěcená hostie tím rázem byla znesvěcena).


Odporná Spodnička

Papež Pavel III. (1534 – 1549) chodil po světě s nevinnou přezdívkou Spodnička. Existují četné záznamy o tom, jak otrávil svou matku a svou neteř, aby získal celé rodinné dědictví. K matkovraždě přidal dvojnásobný incest a zavinil smrt jedné ze svých sester, dopustil se incestu se svou vlastní dcerou Kontancií a otrávil jejího manžela, aby si s ní mohl více užívat.

Otrávil dva kardinály a jednoho polského biskupa, vedl si seznam 45 tisíc prostitutek, které mu platily měsíční poplatek. Papež měl jako milence i svého nemanželského syna a svého synovce, ze kterých udělal ve věku 14 a 15 let kardinály.


Lhostejnost a cenzura

Řehoř XVI. (1831-1846) měl milenku a sedm dětí, byl velkým čtenářem pornografických francouzských povídek a každou noc byl opilý namol.

Pius IX. (1846-1878) vystupoval proti svobodě tisku a za jeho vlády zaplnilo papežské žaláře víc než osm tisíc politických vězňů. Přesto se prohlásil za prvního „neomylného“ papeže.

Pius XI. (1922-1939) nařídil německým katolíkům, aby zanechali svého nepřátelství vůči Hitlerovi a šokoval katolíky po celém světě, když podpořil invazi Mussoliniho do Habeše.

Pius XII. (1939-1958) zůstával naprosto lhostejný k otázce masakru Židů a měl velice úzký vztah se setrou Pasqualinou, německou františkánskou jeptiškou.

Pavel VI. (1963-1978) odsoudil veškeré používání antikoncepce jako hříšné
Jan Pavel II. byl během války po tři roky nezvěstný a povídalo se, že byl ženatý a ovdověl. Papež ale tvrdil, že ve skutečnosti studoval na kněze.


Zdroj: Sex a lásky papežů, Nigel Cawthorne, ETC Publishing Praha

Papež v ČR Papež v ČR | Blesk.cz - A. Dorokhov

naugi ( 1. července 2011 13:40 )

Nepletl bych si pojmy s dojmy. Víra není špatná věc, ba naopak může být velice prospěšná a užitečná. Bez toho něčemu věřit by kolikrát člověk spadl na úplné dno. To církev je sprostá mafie, která víru zneužívá a obírá ty slepé ovce, které se k ni slepě hlásí. Co mě, ale nejvíce prudí je to, že ačkoliv nejsem věřící a ještě k tomu církev nesnáším, jdou mé daně i na tyhle vyžraná prasata.

Thyronx ( 10. června 2010 16:44 )

kdo v tom ma zalibu, dela to dnes zitra, pozitri (v sobotu) ..kdekoliv kdykoliv a vubec to nemusi byt papez, kardinal, mnich ci poustevnik..je to jen otazka moci nebo moznosti... kazdopadne uchyl.

kukulin ( 10. června 2010 16:21 )

To byl pro křesťany také "dobrý" kšeft. Hned za hranicemi všechny děti prodali do otroctví. Pokrytectví křesťanů je odporná záležitost zrůd.

milofonjohanus ( 27. září 2009 14:45 )

A přidal bych zločiny ateismu od Francouské revoluce přes Lenina,Stalina... Hitlera... do dnešních dní. KřesTanství za 2000 let těmto fanatikům nesahá ani po kotníky. Takový Ghandí může děkovat Bohu, že měl proti sobě křesťany, kdyby měl proti sobě Stalina, Hitlera...ani by i neškrt

milofonjohanus ( 27. září 2009 14:41 )

Vaše znalosti historie jsou jak z učebnic komunistické hysterie. Jaké byly ve skutečnosti křížové výpravy? Autor: Thomas Madden | Publikováno: 18.01.2007 | Rubrika: Historie Profesor Thomas Madden, historik z University v St. Louis v USA a autor knihy „A Concise History of the Crusades“ („Stručné dějiny křížových výprav“), poskytl agentuře ZENIT rozhovor,v jehož první části uvádí na pravou míru rozšířené mýty o křížových výpravách a křižácích. http://www.granosalis.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=9797& ;mode=&order=0&thold=0

Zobrazit celou diskusi