Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šéf Úřadu vlády Jan Novák: Od Topolánka mohl získat i milion

Jan Novák
Jan Novák  (Autor: Blesk – Zbyněk Pecák, David Malík a Jiří Černohorský)
Autor: Karolina Brožová, jos - 
23. srpna 2009
05:00

Místo šéfa Úřadu vlády může Janu Novákovi snad každý závidět. Několikrát ročně má totiž možnost dostat statisícové prémie od předsedy vlády. A že je zřejmě za působení expremiéra Mirka Topolánka dostával, je více než jasné.

Dluh 600 tisíc, který si udělal u svého přítele a zároveň ministra dopravy Gustáva Slamečky (50), je totiž údajně splacen. A stejně tak část jeho dvoumilionové hypotéky.

Ačkoliv si málokdo umí představit, co vlastně šéf Úřadu vlády doopravdy dělá, jedno je jisté: jeho práce je nadprůměrně placená. Podle zdroje Blesku totiž Novák nastupoval za asi 85 tisíc korun. Další statisíce mu však chodily na účet formou »odměn«. Ty neurčoval nikdo jiný než sám předseda vlády, a to zcela bez kontroly, nemusel je totiž s nikým konzultovat.

To potvrdil i sám Novák: „Odměny u vedoucích úřadů stanovuje předseda vlády.“ Na otázku, kolik teda na odměnách obdržel, už ale odmítl odpovědět. Podobně Blesk pochodil i u expremiéra Topolánka: „Přesně podle pravidel,“ napsal. Novák se za poslední rok zbavil části své hypotéky na byt ve Špindlerově Mlýně, který má hned vedle bytu Marka Dalíka, nejvěrnějšího Topolánkova kamaráda a lobbisty. V té samé době dokázal i splatit dluh 600 tisíc korun ministrovi dopravy Gustávu Slamečkovi, se kterým žije. Kde jinde než v tučných odměnách by tolik peněz získal, Novák Blesk.cz neřekl.

drobek ( 23. srpna 2009 13:48 )

POZOR,PODVODNÍK,TATO PÍTCHOVINA VÁS PŘÍJDE NA 79kč,NA NETU JE SPOUSTA TESTŮ ZADARMO !!!!!

inteligentquote ( 23. srpna 2009 13:17 )

Dobrý den, momentálně probíhá soutěž o nejchytřejší zemi v Evropě a zúčastnit se může úplně každý! Jak se zúčastnit? Přejděte na tuto adresu: http://cz.iq-test.eu/#9402 a zde už naleznete samotný test. Po vyplnění všech otázek budete znát své IQ a to se započítá i do soutěže! Víte, že zjistit své IQ je otázka několika minut a znalost vlastního IQ může být důležitá pro celý život? Hodně štěstí a správných odpovědí!

demiro ( 23. srpna 2009 08:24 )

karel128 ( 23. srpna 2009 08:21 )

chytrolíni nejdříve chodit makat manuelně rukama, aby věděli, jak se peníze těžce vydělávají. Známe moc dobře takové chytráčky, kteří nikdy nepracovali, vyšli ze školy /měli ji zadarmo/, a mysleli si že jsou nejchytřejší na světě. Je jasné, že takoví pak nemohou mít žádný náhled a cit pro pracující lidi. To už věděl i Baťa, že dobrý odborník, aby byl dobrý, musí projít celým procesem od zdola, a ne jak dnes hned na špici. Ono se to pak lépe rozkrádá z cizího, že..?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa