Čtvrtek 7:30 – Na Žofín bude přivezena rakev s ostatky Waldemara Matušky a začnou přípravy hlavního sálu na poslední rozloučení.


VÝZVA: Rozlučte se s Waldemarem Matuškou prostřednictvím Blesk.cz

Na adresu online@ringier.cz posílejte texty svého rozloučení (maximálně 200 znaků). Do předmětu zprávy napište "Rozloučení s Waldou". Všechny vaše zprávy a vzkazy předáme rodině Waldemara Matušky.

Krom toho je také v den pohřbu uveřejníme na Blesk.cz


Cca 9:15 - Žofín bude otevřen pro pozvané hosty na soukromé rozloučení s Matuškou. Pokud nejste majiteli jedné ze 750 pozvánek, tak nemá smysl, abyste chodili. Ochranka vás dovnitř nepustí.

10:00 – 11:30 – Striktně uzavřené poslední sbohem s Waldou, kterého se účastní pouze nejbližší přátelé a čelní představitelé státu. „Opravdu nikoho, kdo nebude mít pozvánku, nesmíme vpustit dovnitř. Proto vyzývám všechny fanoušky pana Waldemara Matušky, aby se ani nezkoušeli dostat dovnitř, pokud k tomu nemají oprávnění. Je to výslovné přání pozůstalých,“ říká Zdeněk Zahradník, který bude mít ochranu pohřbu na starosti. Během této hodiny a půl bude čestou stráž u rakve držet kapela KTO, se kterou Matuška dlouhé roky hrál. Řeč nad rakví pronese syn zpěváka, Waldemar junior.

Vzpomínkový speciál o Waldemaru Matuškovi: Texty, fotografie, písničky

11:30 – 12:00 – Pozvaní hosté budou kondolovat pozůstalým a opustí Žofín. V momentě, kdy slavnostní prostory opustí poslední host, bude sál na hodinu neprodyšně uzavřen.

Fotogalerie
4 fotografie

12:00 – 13:00 - Uvnitř proběhnou úpravy, aby k rakvi mohla bez problémů veřejnost. Prostor Žofína ale bude i v tuto dobu zcela nepřístupný. Pokud lidé chtějí přijít už před otevřením sálu, musí se smířit s tím, že budou čekat před Žofínem.

13:00 - 16:00 – Rakev se slavným zpěvákem bude připravena v hlavním sále, který bude tři hodiny zpřístupněn pro veřejnost. Očekává se, že se přijde Waldovi poklonit kolem osmi tisíc lidí, takže se dají předpokládat fronty a mírná zdržení. „Prosíme všechny o trpělivost a ukázněnost, aby nebyla narušena pietní atmosféra akce,“ říká ředitel agentury VIP Service, která bude mít klidný průběh na starosti. Kolem rakve bude připravený dostatečně velký prostor na kytice od zpěvákových fanoušků.

Po 16:00 – Ostatky Matušky budou ze Žofína krátce po uzavření sálu převezeny do krematoria, kde dojde ke zpopelnění. Všechny květinové dary, které budou k rakvi doneseny budou převezeny na motolský hřbitov na pohřebiště popravených. Tuto lokaci vybrala Olga Matušková.

Pátek 19.6. – Na vyšehradský hřbitov bude za účasti nejbližších v zatím neznámém čase umístěna urna s popelem Waldemara Matušky. Tento akt nebude veřejnosti přístupný.