Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Česko v roce 2065: Budeme národ důchodců!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rvs, oh, ČTK - 
19. května 2009
13:52

Česko v roce 2065? Třetina národa budou důchodci a třetina české populace vymře. Vyplývá to z analýzy, kterou představil Český statistický úřad (ČSÚ).

V roce 2065 bude každý třetí člověk starší 65 let! To znamená dvojnásobek důchodců oproti současnému stavu! Ještě výrazněji naroste počet osob starších 100 let. Zatímco v současnosti jich je přes 600, v roce 2065 by jejich počet měl přesáhnout 14 tisíc.

Muži se budou dožívat 86,5 roku (o 12,5 roku více). Ženy o 10,5 více, tedy 91 let!

Navíc výrazně stárneme. Průměrný věk se zvýší na 49 let ze současných 40,5 roku.

A kdo tedy v republice bude pracovat? Těžko říct, podíl osob v produktivním věku podle mírně hrozivé předpovědi bude klesat.

Česko spasí jedině přistěhovalci. Kdyby k nám neproudili, pomalu by Češi vymřeli. A za 56 let by nás tu žilo jen 8,8 milionu!

Podle ČSÚ by měl počet obyvatel ČR růst od současnosti až do roku 2030, kdy dosáhne nejvyšší úrovně 10,91 milionu. Pak už to bude jen a jen horší…

floridka ( 30. října 2011 14:25 )

no ja dru ve fabrice a chci se videt v sedmdesati jak plnim plan to tam nejspis budu fasovat pleny a choditko ne?

gogo ( 20. května 2009 06:46 )

protože stát nevytváří dostatečné podmínky pro zajištění rodiny. Tento stát vždy již bohužel tlupa právě zvolených politiků dál a dál rozkrádá, ale ono již není pomalu co krást, jen naše daně... A další politici již stojí ve frontě, aby si po dalších volbách přišli k lizu oni... No a důchodci ? Těch je hodně, protože své mládí prožili v době, kdy stát byty stavěl a zdarma lidem přiděloval (tzv. šedivé králíkárny - což byly byty 1. kat , které kapitalismus nejdříve poplival, pak natřel barvičkami a pak ještě jednou lidem prodal) ). Tito důchodci museli jíst zamlada jen zdravě, protože Mac Donald, KFC a řada dalších pochybných potravin se sem nedovážela, televize bylo málo, ale o to více pohybu ... atd ... A tak máme hodně relativně zdravých důchodců... Z dnešní generace mladých již tolik důchodců asi nebude...

kobedunker ( 19. května 2009 19:05 )

no, ono je důchodců hodně už dneska, např. složení tramvaje okolo 7:30- 55% důchodci, 20% dospělí, 25% děti - to mluví samo za sebe.....

yarda ( 19. května 2009 18:15 )

Tak bacha. Ti budoucí staří budou právě z těch dnešních mlamojů, takže co si teď navaří to si potom snědí - viz heslo "Dědova mísa". BTW: Co kdyby se nad tím zamysleli soudruzi vrcholoví politici a začali dělat něco pro zvýšení porodnosti (ale nechci rozpoutat flame na téma "naše etnická menšina").

panalev ( 19. května 2009 15:21 )

tohodle se naštěstí nedožiju. Jinak z dnešních mlaďochů pracuje dost málo, moje obě děti ano, jako magoři dřou, já se tu nechlubím, ale nadávám si, co jsem to blbec, vychovala za chudáky! A mají prd. Jejich partneři nepracují ani jeden. Synova vyvolená bude asi studovat do smrti a syn jí to platí a živí ji, táhne ji na třicítku, vzala bych na ni bič. Jo a je těžce nemocná!!! Tak nemocná bych chtěla být taky! Za poslední rok ztloustla až jsem se lekla, vaří syn, kdykoliv tam zavolám, myje nádobí, uklízí a vaří a pere, ona se musí učit. Dělá kolikátou vysokou, každý ročník 2x, pak jde jinam...No, zabila bych to.Nemoc nevím jakou má... Dcera chodí s bohatým synkem z milionářské rodiny, ten tedy za práci umí vzít, šikovný je taky to se nevidí, ale jen když chce. Víte co říkám -KOMUNISTY NA NĚ! No a já budu pěkně dělat místo do 55 do 61 let s EB virozou a těžkou alergií. Sice v kanceláři účetní, ale skončit tu, práci nenajdu, jsme ze Světlé... Děti jsou v Praze.

Zobrazit celou diskusi