Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Eliška (4) už jede domů!

Blesk zastihl Elišku při vyšetření před magnetickou rezonancí
Blesk zastihl Elišku při vyšetření před magnetickou rezonancí  (Autor: Blesk - Zbyně Pecák)
Autor: Veronika Pukačová - 
15. května 2009
05:30

Čtyřletá Eliška Bočanová, která se narodila bez 15 centimetrů spodní páteře, už se brzy vrátí domů do Bohumína. Specialisté z pražské motolské nemocnice totiž pomalu finišují se všemi potřebnými vyšetřeními.

Podle výsledků pak určí, zda se dá největší bojovnici Česka pomoci žít lepší život. Tahle vyšetření absolvovala v Praze i díky vám, čtenářům Blesku!

Eliška je v Motole od minulého pondělí. Pomohli i čtenáři Blesku spolu s projektem Blesk Srdce pro děti. Díky nim se zaplatila cesta a ubytování maminky přímo v nemocnici.

Ve středu se Blesk za Eliškou vypravil a zastihl ji během vyšetření před magnetickou rezonancí. Tu musela malá bojovnice absolvovat v úplné anestezii. „Trvá to kolem dvaceti třiceti minut a takhle malé děti se nevydrží nepohnout, proto je to nutné,“ řekl Blesku ošetřující lékař Tomáš Rosík. Podle všech výsledků vyšetření pak lékaři určí další postup. Zda holčičce lze pomoci, aby se jí žilo lépe, nebo mohla dokonce chodit, se ještě prý nedá říci. Eliška to každopádně podle ošetřujícího lékaře zvládá skvěle. „Je společenská, živá a spokojená,“ řekl Rosík.

andrejks ( 15. května 2009 06:55 )

Ahojky tak to ti mo přeji jsi moc hezká holčička a taky budeš na dále drž se držíme ti palce ahoj Andrejka

Zobrazit celou diskusi