Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Eliška (4) v Motole: Bude chodit?

Autor: kol, Ivana Žáková, Veronika Pukačová - 
5. května 2009
05:00

VIDEO: Když přišla Eliška Bočanová (4) z Bohumína na svět, doktoři tvrdili, že bude naprosto nepohyblivá. Narodila se totiž bez 15 centimetrů páteře. Eliška ale bojuje a nejen Blesk jí pomáhá!

329910:gallery:true:true

Díky čtenářům Blesku a projektu Blesk srdce pro děti bude teď navíc možná zas o něco blíž »normálnímu« životu! Eliška je od včerejška v motolské nemocnici, kde se má podrobit podrobným vyšetřením.

Maminka Elišky Božena prožívala v neděli perný den. Musela sebe i Elišku připravit na pětihodinovou cestu do Prahy a na mnohadenní pobyt v Motole. Největší starosti jí dělaly pleny, kterých Eliška kvůli svému postižení spotřebuje opravdu hodně. A také hračky. Eliška si totiž chtěla s sebou vzít celý pokojíček. „Bez koníčků neodjedu,“ čertila se Eliška. Dávala vybrané hračky na sebe tak dlouho, až z nich byla pořádná hromada.


 


Pusu na cestu přišli dát dívence tři bráchové i babičky. Přes telefon Elišce popřál hodně štěstí i její nový »dědeček« Miroslav Králík (78), který přes Blesk našel v Elišce vnučku.

S pomocí projektu Blesk srdce pro děti, do kterého přispíváte pomocí DMS i vy čtenáři, se zaplatila cesta z Bohumína do Prahy a ubytování pro maminku přímo v nemocnici. „Jsem úplně vyřízená, od dvou jsme nespali. Eliška je ale pořád v pohodě,“ řekla Blesku maminka.

A co teď holčičku čeká? „Chystá se ji vyšetřit neurolog, neurochirurg, ortoped. Potom podstoupí nefrologické vyšetření z hlediska funkce ledvin a ultrazvuk,“ vypočítal Blesku ošetřující lékař Tomáš Rosík z Motola. Podle výsledků se pak pozná, zda se dá dělat něco pro to, aby Eliška mohla chodit.

Zobrazit celou diskusi