Blesk získal zajímavá čísla o tom, jak se i díky málo hlasům, dá z ankety vyždímat velká popularita. Oficiálně jsou totiž všechny počty hlasů tajné.

„Karel Voříšek (45) prakticky neměl konkurenci. V našem hlasování prostřednictvím TV Nova dostal zhruba 1800 hlasů. To bylo absolutně nejvíc,“ prozradil Blesku zdroj z Novy.

Moderátor Karel Voříšek získal největší počet hlasů.
Autor: Blesk - Martin Mithofer

Televize Nova preferovala hlasování způsobem zasílání textových zpráv, a to prostřednictvím své spřátelené firmy Erika. A v jejím vzorku, který lze v systému hlasování prostřednictvím SMS považovat za reprezentativní, se zadařilo Voříškovi i s tímto »málem«. Teprve až za ním, s přibližně tisícovkou hlasů, skončila Iveta Bartošová (43). Ta ji také dotlačila k vítězství v kategorii zpěvaček.

„Lucka Borhyová se v této hlasovací firmě umístila dost vzadu. Té poslali přes Eriku něco mezi pěti a šesti sty hlasy,“ uvedl člověk, který měl možnost nahlédnout do zákulisí při sčítání hlasů v nejprestižnější televizní anketě.

„My hlasy nesdělujeme. Jde o obchodní tajemství,“ odmítl zjištění Blesku jakkoli komentovat generální ředitel Eriky Milan Jelínek.

Jak však uvedl, do hlasování bylo zapojeno více společností. Přesto však přiznal: „Doby, kdy se ve finále SuperStar zapojily tři miliony hlasujících, jsou za námi. Tehdy se opravdu lámaly rekordy, ale ta doba je pryč,“ řekl Jelínek.

O zpochybňování svého triumfu však nechtějí slyšet vítězové TýTý. „Diváci ocenili moji tvrdou práci během posledního roku. Myslím si, že to je tím,“ vysvětluje své prvenství mezi zpěvačkami Bartošová, která však netuší, jak málo hlasů ji vyneslo do výšin. Zlé hlasy se dokonce už začínaly strefovat do jejího manžela Jiřího Pomeje. Údajně ho kdosi přistihl při hromadném nákupu SIM karet na Václaváku. „Je to nesmysl. Navíc z toho i čiší závist vůči Ivetě,“ brání se podobným zvěstem Pomeje.