Borhyová, kterou televize vrací na obrazovku, podle ní asistovala největší ostudě v historii TýTý.

„Trpěla jsem jako zvíře. Zejména kvůli výkonu moderátorů. Lucie se dopustila bezpočtu profesionálních chyb. Zastat bych se chtěla Dády Gondíka, sám na to ale nestačil. Takhle jsme byli svědky nejhoršího TýTý za celou dobu jeho existence,“ nešetří sžíravou kritikou Jurinová, která se coby moderátorka Televizních novin stala pětkrát za sebou nejoblíbenější ženou TV Nova.

Fotogalerie
6 fotografií

Mediální expertka, která dnes učí moderování a rétoriku, nemůže uvěřit výběru moderátorů. „Divila jsem se, jak ti dva mohou vedle sebe fungovat. Absolutně nekompaktní dvojice. Maximální výkon moderátorských schopností Borhyové spočíval ve výrazech typu: To je krásná kytice. To je krásný potlesk. To je úžasná pochvala... Diváka muselo rozčilovat, jak za větami říkala to svoje hehe... hehe… A Gondík neměl šanci se vedle ní rozvinout,“ říká Jurinová, podle níž by Borhyová měla s moderováním skončit.

„Její hlas byl řezavý, nepříjemný, uštěkaný. Krom toho naprosto nezvládla choreografii na pódiu. Obsah toho, co moderovala, byl o ničem,“ nebere si servítky exmoderátorka zpráv, která však Borhyovové dala také kladný bod. „Byla krásná. Když se nesmála, moc jí to v obou šatech slušelo.“

Pak ale znovu přitvrdila: „Nova neustále vyzvedává Lucii jako jedinou matku na světě. To je trapné. Neustále dělá tajnosti, jestli se vrátí. Podle mě by se vracet už neměla. Ať dělá modelku, nechť se usmívá v nějakém pořadu, kde je zapotřebí. Ale ať už hlavně nic nemoderuje. Dádo, příště jen s Adélkou!“ vyzývá Eva Jurinová.


Co řekla Jurinová o Borhyové:
* Nemoderovala, pouze nudně glosovala situace na pódiu
* Diblíkovsky a často bez rozmyslu žvatlala
* Chyběla jí lehkost ve vyjadřování
* Minimálně spolupracovala s druhým moderátorem Daliborem Gondíkem
* Kolegům na pódiu skákala do řeči
* Promarnila největší překvapení večera – porážku Bílé Bartošovou a nic z něj nevytěžila
* Její hlas byl kvůli trémě nepříjemně zabarvený
* Na rozdíl od Gondíka se nepohybovala na jevišti přirozeně


Adamec v rozpacích
TýTý 2008 tentokrát kvůli sporům s Novou nerežíroval Jiří Adamec. Přímý přenos, kterého se zhostil Michael Čech, se mu veřejně soudit nechce. „Viděl jsem ho doma u televize celý. Hodnotit ale nebudu. Nesmím. Vypadal bych jako uraženej debil. To se mezi kolegy nedělá. Vnímám názory kolem sebe, udělejte si obrázek sami,“ řekl režisérský guru Blesku. V jeho hlase však žádné nadšení nezaznívalo.