„Ta je tak neuvěřitelně hubená,“ neubránila se poznámce misska Zuzana Jandová, když se na jevišti karlínského divadla zjevila zpěvačka Helena Zeťová. Ta ještě před pár lety byla představitelkou skupiny žen, kterým se říká „Krev a mlíko“.

Helena Zeťová
Autor: Foto Blesk - Jindřich Starý

Ale dnes? Zeťová na TýTý dorazila s neuvěřitelně hubenou postavou. Její nohy byly tak útlé, že by spíše svým obvodem odpovídaly horním končetinám. Výrazně vystouplé lícní kosti v obličeji, také nebyly u zpěvačky v minulosti pravidlem. A to hned vyvolalo spekulace.

Netrpí Helena anorexií? Důvodů k takovým spekulacím totiž zpěvaččin zjev nabízí více než dost. „Helena poslední dobou opravdu neuvěřitelně zhubla. Všichni si pamatujeme doby, kdy to byla pořádná macanda, která se jen ztěží nacpala do kostýmu. Teď je to pravý opak. Sluší jí to, ale otázkou zůstává, jestli už není hubená až moc,“ poznamenal na rautu jeden z přítomných stylistů.

„Anorexie? Kdepak, jen zdravě jím a hodně cvičím,“ vyvracela spekulace Zeťová. Jenže lékaři a odbornící na stravu mají trochu jiný názor. „Helena je opravdu hodně hubená. A jelikož k tomu nemá přirozené dispozice, protože v minulosti takhle útlá rozhodně nebyla, řekl bych, že její současná váhá už je na hranici hazardu se zdravím,“ řek Blesk.cz dietolog a specialista na stravu Jaroslav Čeleda.