Adamcovo 'Ne!', které způsobilo na Nově velký rozruch, přitom způsobila zdánlivá malichernost: Nova se rozhodla přenos pořadu tentokrát vysílat s živou hudbou!

"Peníze nemusí být vždycky na prvním místě. Nehodlám se podílet na blbostech, což živá hudba je," řekl Blesku rázně Adamec, který trvá na tom, že v zábavné show je nutný playback, tedy hudba ze záznamu. Podle Adamce v případě koncertu zpěváka nebo hudební soutěže je zpívání živě na místě. "U zábavné show, kterou TýTý rozhodně je, je to ale kravina. Ze spousty důvodů. Třeba, že zvuk, který dorazí k televizním divákům, je strašný. A protože si odpovědní pracovníci na Nově myslí něco jiného, tak jsme se rozešli," vysvětlil Adamec.

Navíc se v show podle Adamce mají střídat hudební žánry a styly. "Aby program nebyl nudný a aby lidé neodcházeli na WC. Ale když vysíláte v takovém programu hudbu živě, můžete vysílat jen jeden hudební žánr, protože ta jedna doprovodná kapela, která doprovází všechny, může jen těžko doprovázet třeba také skupinu Chinaski nebo Kabát," rozčiluje se Adamec, podle kterého Nova na televizní zábavu rezignovala.

Odmítnutí TýTý prý ale rozhodně neznamená Adamcův útěk z Novy. "To rozhodně ne. Pojišťovnu štěstí točím dál a těším se na každý natáčecí den. Já jen nebudu dělat nic, o čem jsem přesvědčen, že je to pitomost," říká Adamec, kterého na TýTý zastoupí jeho žák, režisér Michal Čech, syn Františka Ringo Čecha. "Ten jediný mi trpělivě koukal přes záda a naučil se, jak se takový pořad dělá," říká Adamec.