Střediska, která se spoléhají převážně na přírodní sníh mají omezený provoz. Lépe jsou na tom ta, která intenzivně zasněžují.

Krkonoše


V Krkonoších je otevřena více než polovina sjezdovek v Harrachově, Rokytnici, ve Špindlerově Mlýně, v Herlíkovicích, v Jánských Lázních, Peci, Velké Úpě a v Mladých Bukách. Většina středisek hlásí kolem 40 cm sněhu. V Horních Mísečkách je až 100 cm, v Peci pod Sněžkou až 90 cm a Černá hora hlásí až 70 cm. I nadále platí 2. nejnižší stupeň lavinového nebezpečí, při kterém hrozí laviny poue na strmých svazích při mechanickém zatížení.

Jizerské hory

V Jizerských horách je situace horší. Nejvíc sjezdovek je v provozu v Bedřichově (4,4 km). Výška sněhové pokrývky je však pouze 10 - 20 cm. Většina sjezdovek je v provozu i na Severáku. Na Špičáku se jezdí pouze na červené a modré sjezdovce a cvičné louce se čtyřsedačkou. Na Ještědu se lyžuje na trati F10, kde je 20 až 30 cm sněhu. Otevřené jsou i sjezdovky v Kořenově a v Desné.

Šumava


Na Šumavě fungují s většinou sjezdovek všechna hlavní střediska - Lipno, Zadov, Železná Ruda. Výška sněhové pokrývky se pohybuje mezi 40 až 60 cm.

Krušné hory

Krušné hory hlásí sněhovou pokrývku 40 až 70 cm a jezdí se prakticky ve všech střediscích. Všechny sjezdovky jsou otevřené na Klínovci a Božím Daru. Většina sjezdovek funguje na Bublavě. Menší část na Bouřňáku a v Telnici.

Orlické hory

V Říčkách a Deštné se lyžuje na polovině tratí. Sněhová vrstva je zde do 45 cm. Omezeně fungují Čenkovice.

Jeseníky

V Jeseníkách – Červenohorské sedlo je pouze 20 cm a funguje polovina sjezdovek. Některé sjezdovky jsou otevřeny v v Přemyslově, v Karlově, Ostružné, v Lipové-lázních nebo v Klepáčově. Nejlépe je na tom s 6 km sjezdovek Ramzová.

Beskydy

Beskydy hlásí sněhovou vrstvu do 30 cm. V Bílé funguje více než polovina tratí. Jezdí se na obou červených a modré trati na jihu. Jeizí se i v Dolní Lomné a částečně na Pustevnách, Soláni a Razule. V Javorníku je 5 až 20 cm sněhu a jezdí se na čtvrtině sjezdovek na Kohútce.