Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ukřižování Ježíše: Někde symbolicky, na Filipínách doopravdy!

Autor: tp - 
19. dubna 2014
08:01

Ukřižování sledující desítky tisíc lidí, včetně dětí! Na Filipínách Velký pátek nepřipomínal pouze symbolické ukřižování Krista, ale také ukřižování obyčejných lidí, kteří se nechali přibít na kříž, stejně jako byl přibit Ježíš. Jde o pořádně drsný zvyk.

Po většině katolického světa jsou lidé „přibíjeni“ na kříž pouze symbolicky a natřeni krví, či barvou. Ať už budete v Evropě, Africe nebo Americe, Velký pátek všem připomínal stejnou událost.

Pokud ale navštívíte Filipíny, „proslavené“ svým voo-doo a čaroději podobně jako Haiti, dostanete se do úplně jiného světa mimo naše chápání. Nejen v okultistických věcech. Připomínka ukřižování tam nabývá jiných rozměrů a hrůzostrašných obrazů.

Provádí ho totiž dobrovolníci zcela reálně. Tahle proceděná krev opravdu není umělá. Tradiční obřad na Filipínách sledovaly i letos desítky tisíc lidí včetně dětí a žen. „Toužil jsem po tomto okamžiku. Chtěl jsem cítit to, co Ježíš, jak skutečně trpěl. Přiznávám, že mne to dost bolí,“ svěřil se jeden z nich. 

Někteří toto dělají každý rok, jeden z Filipínců byl údajně přibit na kříž už 27krát. Ačkoli s tím církve, svůj rituál i přes obří bolest opakují. Vedle toho městy procházejí i zástupy sebemrskačů se zkrvavenými zády. Cíl je podobný - smýt své hříchy a poznat to, co si vytrpěl sám Ježíš Kristus.

e.44 ( 19. dubna 2014 12:18 )

K žádný církvi jsem v životě nepatřila ale napsat takovou blbost nevzdělanýho blbce jako ty by mě vážně nenapadlo ...nevědí kdy toho krista ukřižovali? = největší a zároveň nejstupidnější fór Velikonoce jsou oslavou vzkříšení Ježíše Krista, ne jeho ukřižování. (Ti co se nechávají symbolicky ukřižovat by těžko přežili na kříži od data skutečného ukřižování do dne vzkříšení ) Boží hod velikonoční (den vzkříšení)se slaví první neděli po prvním jarním úplňku. Proto se datum může v jednotlivých letech lišit víc než o měsíc, tedy od 22.3. do 25.4..

e.44 ( 19. dubna 2014 12:02 )

Bleskáči, chtělo by to trochu snahy a né stejný článek se stejnejma obrázkama jako loni

naidka ( 19. dubna 2014 11:12 )

Prý přibití na kříž dělají "odborníci", kteří se hřebem umí trefit mezi záprstní kůstky na ruce tak, aby ruku nepoškodili a zůstala jí hybnost. To dokazuje i to, že se na kříž nechávají přibít jedni a ti samí dobrovolníci, kteří s tím už mají zkušenosti. Je to hnusné a krvavé divadélko pro lidi, o sebemrskačství ani nemluvě.

jana999 ( 19. dubna 2014 09:15 )

pro mě jsou sekty všichni jedno jestli jehovisti nebo katolíci, všichni jen oblbují lidi a jediný o com jim jde je mamon. Dokonce i ty velikonoce jsou toho důkazem, prostě jen církev chtěla smáznout pohanské svátky vítání jara, nebo snad nevědí kdy toho krista ukřižovali? Že jednou to je v dubnu jindy v březnu,

sores ( 19. dubna 2014 08:58 )

Lidská hloupost která má potřebu se na něco upnout nezná mezí. Jakékoliv náboženství je hodně těžký fanatizmus z kterého těží kněží,faráři atd.Nejhorší jsou muslimové, ti i zabíjí.

Zobrazit celou diskusi