Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Rozmačkáni zaživa: Při dopravní nehodě zemřelo 23 trhovců, zabilo je jejich zboží!

Po nehodě na Haiti minimálně 23 mrtvých. (Ilustrační foto)
Po nehodě na Haiti minimálně 23 mrtvých. (Ilustrační foto)  (Autor: ČTK/EPA/REUTERS)
Autor: tp, ČTK - 
4. května 2014
09:40

Děsivá dopravní nehoda si na Haiti vyžádala 23 obětí. Obětí ale bude zřejmě přibývat, jelikož nejbližší klinika nemá dostatečné vybavení na záchranu zraněných a už nejméně šest jich zemřelo cestou na kliniku. Katastrofální silnice na Haiti mají tedy další mrtvé, změna je ale v nedohlednu.

Nejméně 23 lidí přišlo o život a další dvě desítky se poranily při dopravní nehodě na jihozápadě Haiti. K nehodě došlo v sobotu odpoledne, kdy se u obce Roseaux převrátil nákladní vůz i s padesátkou trhovců a jejich zbožím.

Vůz rozmačkal mnohé cestující i s jejich výrobky. "Našli jsme na místě 17 těl. Ze zraněných šest zemřelo během přepravy do nemocnice. Hospitalizovali jsme dvacítku zraněných, z nichž půlka utrpěla vážné zlomeniny," uvedl Dady Montiner, který má zdravotnictví v regionu na starosti. Dodal, že místní nemocnice nemá ani experty, ani patřičné vybavení, aby se o vážněji zraněné postarala, a tak budou muset být přepraveni na jinou kliniku.

Dopravní nehody bývají na Haiti častým jevem kvůli katastrofálnímu stavu vozovek a vozového parku, jakož i vinou neukázněných řidičů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi