Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Líbivé SPZ za 10 000: Na značkách mají rok narození!

Autor: poe, kyc - 
29. srpna 2012
06:09

Kmotr Roman Janoušek (44) má na všech espézetkách svých tří aut a motorky rok svého narození. S touto libůstkou není ale zdaleka sám. Blesk zjistil, že stejně tak vyzdoben je třeba teréňák manželky poslance ODS Davida Vodrážky (41).

Vodrážka si společně s manželkou Kateřinou (38) vyrazili v pondělí na večeři do jedné z pražských restaurací. Když se najedli, nasedli spolu do nedaleko zaparkovaného Volkswagenu Touareg s prominentní SPZ. Vůz v milionové hodnotě, který patří Kateřině Vodrážkové, totiž zdobí značka s rokem jejího narození. Jak si to vysvětlit?

Magistrát odmítá, že by výběr byl »cinknutý «. Nicméně šance, že by měla Vodrážkova manželka takovou kliku, aby jí byla přiřazena SPZ právě s jejím rokem narození, je velmi malá… Poslanec a zároveň šéf sněmovního zahraničního výboru to ale přičítá náhodě. „Touareg jsem koupil již s touto SPZ. Zařizoval to přímo prodejce a byl jsem rád, že je na SPZ rok narození mé manželky,“ řekl Blesku Vodrážka, který auto pořídil na leasing.

Čirou náhodou, stejně jako Vodrážka, ospravedlňoval už v minulosti prominentní značku s rokem narození své dnes už manželky Kristýny (24) i starosta Prahy 10 Milan Richter (36). A kmotr Roman Janoušek dokonce se čtyřmi shodnými značkami? Ten nevysvětluje nikdy nic.

Pravděpodobnost je 0,0001

Jaká je šance dostat SPZ s vaším rokem narození, když pražský magistrát ročně vydává asi 120 tisíc značek? „Záleží na způsobu výdeje. Pokud by mělo jít o náhodný výběr, je šance 1 ku 10 000 (tedy 0,0001), protože jde o čtyřmístné číslo. Takže pravděpodobnost je strašně malá,“ řekl profesor statistiky a pravděpodobnosti Petr Hebák.

Líbivé značky za 10 tisíc

Značky třeba s datem svého narození bude možné už příští rok získat legálně. Dvě plechové espézetky vyjdou na 10 tisíc korun. Vláda posvětila značky na přání koncem května, nová pravidla by pak měla začít platit v průběhu příštího roku. Zákon bude ale ještě posuzovat Sněmovna a Senát, takže může doznat změn, protože kritikům připadá cena nízká.

aluman ( 29. srpna 2012 10:56 )

Tohle je o ničem. Prostě taková blbina na žabomyší úrovni, co tu byla vždycky u papalášů (už za komančů to papalášský prase bydlící ve vile na Smíchově mělo na všech autech značky skládající se ze sedmiček a čtyřek) a může brát jenom blby, co by chtěli taky, ale nemaj na to. V porovnání se skutečnou špínou je to o ničem. Ale je to snadno "vypátratelný" a jitří to u jednodůchých emoce. Tak proč je tady s tím občas nenakrmit

salto ( 29. srpna 2012 09:47 )

Vodrážka, Vodrážka - není to ten, co o něm jakýsi Topol řekl !blb z Horní Dolní"?

cert ( 29. srpna 2012 06:52 )

Ze všeho nejvíc taková značka vypovídá o jednoduchosti jejího majitele.

Zobrazit celou diskusi