Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Televizní stěhování: Po „Kellnerově“ Nově novinka i u Primy. Šebrle a spol. mění adresu

Autor: ČTK - 
25. listopadu 2019
13:11

Moderátoři Roman Šebrle a Eva Perkausová míří do nového domova. A nejen oni. Televizní skupina Prima se totiž po 21 letech začala stěhovat z pražské Palmovky do nového sídla ve Strašnicích. Kompletně se přemístí do poloviny prosince. V nově zrekonstruovaných prostorách polyfunkčního objektu Vinice bude disponovat prostory o rozloze 12 500 metrů čtverečních na šesti podlažích. Prima to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Prima bude působit ve čtyřech nadzemních patrech, technické a provozní zázemí televize se nachází ve dvou podzemních podlažích, kde mohou zaměstnanci zaparkovat auta či bicykly.

Kromě tří televizních studií se v budově nachází i šest rozhlasových studií, Fresh kavárna, dětská skupina Primáček a 12 zasedacích místností pro pracovní jednání.

„Nová adresa vždy pro Primu znamená významný milník. Věřím, že tomu bude i tentokrát. Nové prostory s nejmodernějšími televizními studii započnou další éru našeho zpravodajství i pořadů vlastní tvorby. Do budovy se přesunou obchodní zastupitelství Media Club i rádia společnosti Radio United, čímž se zkoncentrují média skupiny GES pod jednu střechu,“ uvedl generální ředitel Marek Singer.

Náročné stěhování

Stěhování skupiny Prima i rádií Media Clubu je rozděleno do jednotlivých etap tak, aby nebylo přerušeno vysílání televizních ani rozhlasových stanic.

„Jde o koordinačně velmi náročný projekt, kdy máme přesně navržený harmonogram stěhování. Jako první se stěhoval archiv, následují programové oddělení, technici, administrativní oddělení. V poslední fázi se budou stěhovat zpravodajská oddělení, rozhlasové stanice a odbavovací pracoviště,“ říká Marek Singer.

Interiér budovy je podle něho navržený jednoduše a funkčně, tmavě šedé kovové prvky jsou kombinovány se dřevem. Industriální nádech prostorám dodávají železobetonové konstrukce či chybějící podhledy v kancelářích. Všechny konstrukce jsou zároveň navržené tak, aby splňovaly požadavky na vyšší akustický útlum vzhledem k televizním, rozhlasovým a nahrávacím studiím. Osvětlení prostor je zajištěno pomocí LED technologie.

V budově je položeno celkem 320 kilometrů datových a televizních kabelů a nainstalováno 4300 síťových portů. Nechybí ani velkokapacitní serverovna, k dispozici jsou také tři zdroje energie, které zaručí chod vysílání i v případě přerušení dodávky elektřiny.

Původně obchodně-administrativní centrum Vinice s navazujícím obytným souborem Palouk bylo postaveno v roce 1998, v té době šlo o jeden z největších realizovaných architektonických souborů toho typu v Praze. Poté, co se téměř po dvou desetiletích odstěhoval dlouholetý majoritní uživatel Vodafone, objekt koupila společnost GES Real. Ta je součástí české finanční skupiny GES Group Ivana Zacha, která ovládá i Primu.

Nova pod Kellnerova křídla

To skupina CME provozuje televizní stanice v Bulharsku, Rumunsku, na Slovensku, ve Slovinsku a také v Česku. Součástí CME v ČR je společnost CET 21, která je držitelem licencí na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Nova 2, Nova Action, Nova Gold a Nova International.

CME založil miliardář a dědic kosmetického impéria Estée Lauder Ronald Lauder. Skupina PPF miliardáře Petra Kellnera podepsala v říjnu se CME dohodu o jejím plném převzetí.

„Nákupem společnosti CME, respektive jejích mediálních aktivit v pěti evropských zemích, sledujeme především cíl doplnit náš telekomunikační byznys ve střední a východní Evropě. Chceme využít synergie mezi tvorbou mediálního obsahu a jeho distribucí. Naším motivem je tedy především rozvíjení telekomunikačního a mediálního byznysu. CME je dobře fungující společností a po jejím převzetí neplánujeme žádné překotné zásahy do jejího fungování,“ uvedl nejbohatší Čech Kellner v tiskové zprávě k novince, týkající se novinek pro změnu na Nově.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

agfor ( 25. listopadu 2019 16:01 )

A nechtěli by odstěhovat všechny tyhle podřadné televize někam do Kamerunu, nebo někam úplně jinam - třeba(_!_) i tam ?

fotrpjotr ( 25. listopadu 2019 15:00 )

Ošklivka Perkausová by měla úplně zmizet,kdo se na tu obludu má dívat.

zada ( 25. listopadu 2019 14:15 )

A Minář z Letné bude i tohle "znárodňovat"?!?! Agofert by byl jen začátek

Zobrazit celou diskusi