Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ošetřovatelku (†24) zabil tygr: Do výběhu šla i přes přísná pravidla

Ošetřovatelku zabil tygr ve výběhu
Ošetřovatelku zabil tygr ve výběhu  (Autor: facebook, profimedia)
Autor: ČTK, mok - 
25. května 2013
11:47

Láska ke zvířatům stála čtyřiadvacetiletou ošetřovatelku v ZOO Sarah McClay život. Z neznámých důvodů vstoupila do výběhu tygra sumaterského, který ji napadl a způsobil těžká zranění. Lékaři ji už bohužel nedokázali pomoct.

V Británii zemřela mladá ošetřovatelka zvířat, kterou napadl a vážně zranil tygr. Neštěstí se stalo v malé zoologické zahradě v hrabství Cumbria v severozápadní Anglii, kde v pátek čtyřiadvacetiletá žena vstoupila do výběhu tygra sumaterského. Majitel zoo stanici BBC řekl, že zaměstnanci měli přísný zákaz vstupovat přímo ke zvířatům a nemá prý tušení, proč mladá žena zákaz porušila.

Tygr ošetřovatelce způsobil vážná zranění na krku a hlavě. Žena pak byla převezena do nemocnice, tam ale svým zraněním podlehla, oznámila dnes policie.

"Máme velmi přísná pravidla a postupy, které se týkají chovu velkých šelem, ale vypadá to, že se jimi neřídila. Z nevysvětlitelných důvodů otevřela branku a vešla do výběhu. Už se nikdy nedozvíme, proč to bez vědomí kohokoli dalšího udělala. Neměla k tomu žádný důvod," řekl BBC zakladatel zoo David Gill.    

Sarah McClayová byla podle něj zkušenou ošetřovatelkou a s šelmami pracovala už delší dobu. Návštěvníci zoo prý nijak ohroženi nebyli.

 

  

naidka ( 26. května 2013 11:29 )

ty máš takové znalosti z biologie ? Já bych tě odhadovala spíš na mezinárodní vztahy.

naidka ( 26. května 2013 11:27 )

ty mají na Slovensku obzvlášť rádi.

naidka ( 26. května 2013 11:25 )

ty vtipy si nech až se vrátíš z hub,potom můžeš perlit.

namoroman ( 26. května 2013 08:32 )

Enem aby Někteří už neví jak by se napakovali

namoroman ( 26. května 2013 08:30 )

A co kočičky a pejsci?

Zobrazit celou diskusi