Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Útěk jako z hollywoodského filmu: Izrael dopadl poslední dva z šesti vězňů, kteří prchli z vězení kanálem

Autor: ČTK - 
19. září 2021
07:47

Izraelská policie dopadla poslední dva z šesti palestinských vězňů, kteří před téměř dvěma týdny uprchli z věznice s nejvyšší ostrahou. Oznámil to izraelský policejní komisař Jakov Šabtaj.

Dva členové militantní skupiny Islámský džihád byli zadrženi před svítáním v palestinském městě Džanín na Západním břehu Jordánu.

Palestinci považují členy ozbrojených skupin uvězněných Izraelem za hrdiny v boji za získání nezávislého státu na územích, jichž se Izrael zmocnil za války v roce 1967. Izrael je považuje za teroristy.

Zbývající čtyři vězni byli dopadeni už před týdnem poblíž města Nazaret na severu Izraele. Vězni buď byli odsouzeni, anebo jsou podezřelí z plánování či provedení smrtících útoků na Izraelce.

Z věznice Gilboa, která se nachází poblíž vesnice Bejt Šean u Galilejského jezera, trestanci uprchli 6. září kanalizací ústící do podlahy cely. Útěk, jenž připomínal spíše scénu z hollywoodského filmu, vyvolal mezi mnohými Palestinci radost, zatímco Izraelcům udělal ostudu, píše agentura Reuters.

„Předpokládáme, že nic nevykopali, ale spíš odstranili desku, která zakrývala prostor, (jímž uprchli),“ řekla Katy Perryová z vězeňské správy. Podle ministra pro veřejnou bezpečnost Omera Barleva byl útěk „detailně naplánován, takže je pravděpodobné, že vězňům pomáhal někdo zvenčí“.

Video  Útěk drogového bosse si bachaři natočili na video.  - Twitter
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi