Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Merkur, umělý stromeček à l štětka do záchodu a kouzelné ozdoby: Jak vypadaly Vánoce za totáče?

Autor: štt - 
24. prosince 2023
05:00

Igráček, Merkur nebo Mončičák. Legendární dárky, které si pamatují všichni narození nejpozději na přelomu  sedmdesátých a osmdesátých let. Podívejte se na fotografie, které na vás dýchnou retro vánoční náladou.

Do Vánoc zbývá jen pár dní a nákupní centra se začínají plnit k prasknutí. V plném proudu je i sezóna vánočních večírků. Firmy a jejich zaměstnanci se snaží dotáhnout práci stanovenou do konce kalendářního roku. Všude panuje shon, který odezní až se Štědrým dnem.

Někdo by si pomyslel, že takhle tomu bylo vždycky. Starší ročníky si však mohou vzpomenout na dobu, kdy prosincové dny vypadaly docela jinak. Jak se slavily Vánoce za reálného socialismu? Jak vypadal Štědrý večer v tehdejších českých domácnostech? Co všechno se změnilo, a co naopak přetrvalo?

Podívejte se na fotografie dárků, které se běžně dávaly pod stromeček, nebo ozdob, které se na něj věšely. Některé z nich byste možná ještě našli u sebe doma nebo schované na chalupě.

Anketa

Líbila se vám pohádka Klíč svatého Petra?

Ano, líbila
Průměr
Nic moc

Video  10 chyb, kterých jste si nevšimli ve filmu Pelíšky  - Blesk
Video se připravuje ...

roxin ( 25. prosince 2023 14:13 )

Ahá a já myslela že v dnešní době může na VŠ hned od 6 let a nemusí absolvovat základku ani střední školu a zrovna si zajít k nerudce pro DIPLOM a je to, jsi hodná žes mi to vysvětlila. 😃

roxin ( 25. prosince 2023 10:39 )

👍 To je pravda, stačí se jen přihlásit a zaplatit DIPLOM u Nerudky. 😃

nadčasový MP ( 25. prosince 2023 10:15 )

Kazdy nemohl studovat, jenom ten s dobrým předchozím prospechem, což dnes neplatí. Studuje každý, kdo se přihlásí nebo si zaplati.

nadčasový MP ( 25. prosince 2023 10:08 )

Pro viho.

nadčasový MP ( 25. prosince 2023 10:07 )

Nesmíte všechno brát jen z pohledu konzumu! Zadne zname v obchodech jsem nemel, fronty jsem nestal, zivot není jen o penězích a nakupovani. Měl by být o klidu, míru, svobodě, nezávislosti a spokojenosti. To vám zadne kapitalistické zboží a nadvyroba nedá.

Zobrazit celou diskusi