Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Annamária (17) se proslavila jako běžecká šampionka v balerínkách: Po těhotenství návrat k atletice?

Autor: rc - 
11. května 2023
10:00

Annamária ze slovenské Moldavy nad Bodvou měla před sebou slibnou atletickou kariéru. Do povědomí veřejnosti se dostala svým během v balerínkách, v nichž dokázala porazit své soupeřky a dostat se na stupínek vítězů. Nicméně atletiku přerušila kvůli těhotenství. Sedmnáctiletá dívka se nyní slovenskému deníku svěřila, že o miminko přišla a k atletice by se někdy ráda vrátila.

Fotografie, na níž stojí drobná, tehdy dvanáctiletá, Annamária na stupínku vítězů a na nohou má balerínky, obletěla nejen celé Slovensko, ale i Česko. Talentovaná sportovkyně během ve vycházkové obuvi vyrazila všem dech. Na sportovní boty její rodina neměla prostředky. Ovšem po zveřejnění jejího příběhu se strhla vlna solidarity a mladé atletce začali lidé přispívat na sportovní boty.

Dívku si dokonce pod svá křídla vzal trenér, a tak se zdálo, že před sebou má Annamária slibnou atletickou kariéru. Následně ale otěhotněla a s běháním byl konec. „S během jsem tehdy musela skončit, protože jsem otěhotněla a bohužel následně potratila,“ svěřila se slovenskému deníku Nový Čas dívka a dodala, že běhání ji stále baví a občas si chodí zaběhat.

Její bývalý trenér Norbert Pecz uvedl, že pokud by Annamária chtěla, může se k běhu vrátit. U něj má prý dveře stále otevřené. „I poté, co potratila, jsem ji oslovil ještě dvakrát, ale neúspěšně. Jednou se objevila i na tréninku, ale potom se po ní slehla zem a dlouho jsem ji neviděl,“ uvedl trenér a dodal, že by musela pravidelně trénovat. Mladé atletce se prý s manželkou snažili všemožně pomoci „Do osady jsem chodil i dvakrát či třikrát týdně. Čekal jsem na ni před školou a manželka jí prala, žehlila a chodily spolu na nákupy,“ uzavřel trenér.

Video  Při tragické dopravní nehodě v obci Němčice zemřel motorkář (†75).  - Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa