Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Brazilský chlapec se narodil se dvěma penisy! Ten větší mu lékaři odstranili

Brazilský chlapec se narodil s dvěma penisy! Ten větší mu lékaři usekli
Brazilský chlapec se narodil s dvěma penisy! Ten větší mu lékaři usekli  (Autor: Profimedia)
Autor: pma - 
26. dubna 2022
15:47

Doktoři v brazilském Sao Paulu čelili zvláštnímu případu. Malý chlapec se jako jeden z milionu narodil se vzácnou poruchou zvanou diphallus, tedy se dvěma penisy.

Muži se běžně rodí jen s jedním pohlavním orgánem. Zhruba jeden z milionu se ale narodí se vzácnou poruchou a má penisy hned dva! To se dle deníku Daily Mail stalo chlapci z Brazílie. 

Větším penisem chlapec nemohl vylučovat

Lékaři v Sao Paulu ovšem rozhodli, že se musí dvouletému chlapci „nadbytečný“ úd chirurgicky odstranit. Důvodem byly problémy s močením. Matka chlapce lékařům sdělila, že její syn může vylučovat jen menším penisem. Odstraněn mu tak specialisty byl ten větší, levý.

Chirurgové popsali, že větší penis chlapci odstranili celý a nezůstal mu po něm ani pahýl. Ve zprávě ovšem neuvádí, o kolik byl odstraněný penis větší a proč chlapec musel operaci podstoupit až ve dvou letech, když s dvěma údy žil od narození.

Diphallus dle odborníků postihuje u jednoho chlapce z pěti až šesti milionů. První známý případ se udál údajně již v roce 1609. V některých případech se druhý penis nemusí vyvinout tak, jak běžně vypadá, a pacienti tak mohou mít sice dva penisy, ale jeden jen ve formě zdeformovaného pahýlu. Už je ovšem zaznamenaný případ chlapečka se třemi penisy! Světové prvenství v roce 2020 získal novorozenec z Iráku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi