Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Magické datum 21. 1. 2021 vybízí k velkým činům: Co přinese den pod vlivem jedničky a dvojky?

Autor: Petra Neomillnerová - 
21. ledna 2021
05:20

Dnešku vládne jednadvacítka. Unikátní datum plné dvojek a jedniček podle známé numeroložky Lenky Suchardové přinese změnu. Pokud se tedy snažíte, aby váš život nabral nový směr, dnešek může být váš odrazový můstek.

Číslo 21 předznamenává transformaci, zakončení či opuštění něčeho, co již není potřebné, anebo nedává smysl,“ říká numeroložka Lenka Suchardová. Všechno se může odehrávat v přirozeném klidu a s pocitem pochopení a důvěry v sebe sama i neviditelného vedení. To pak vede k pocitu osvobození, lehkosti a otevření se novým možnostem. Staré nesnáze, neúspěchy, zranění a úzkosti jsou u svého konce, došli jste na vrchol svého učení a nyní můžete učinit rozhodující krok do vyšší úrovně.

Původně nastavených a zažitých hranic jistot a bezpečí se dokážete celkem rychle vzdát, čímž rozšíříte svůj mentální prostor a zaměříte se na nové myšlenky, plány, projekty. Skvělé nabuzení, jasný úmysl, zdravý úsudek a odvahu vložíte do projektů profesních, osobních nebo domácích. Můžete zažít silný pocit blaženosti, protože z vás opadne bahno minulosti, kterým jste se oplácávali a potřebovali ho, bavilo vás, anebo vám dodávalo oporu.

Jste-li stále zmatení, anebo potřebujete utvrzení, pak požádejte o radu a nasměrování, protože v noci, u citlivějších i během dne, vás může navštívit někdo, kdo již nežije, nejpravděpodobněji člen rodiny. Jednu z hlavních rolí bude mít také žijící blízký a důležitý člověk – rodič, partner, učitel nebo šéf, který vás popostrčí k moudrému úsudku, ať bude vyjadřovat souhlas, či naopak nebude šetřit kritickými slovy, záleží, co potřebujete k posunu. Nebojujte ani s člověkem, zvířetem ani situací.

Symbolika čísla 1

Je symbolem statečnosti a odvahy, individualismu a nezávislosti. Pokud je osobním číslem, poukazuje na neuvěřitelnou pevnost a sílu vůle, snahu dosahovat cíle a úspěchu; z negativních vlastností může vykazovat neukázněnost, sobectví a umíněnost.

Symbolika čísla 2

Je ztělesněním klidu, trpělivosti, umírněnosti, vyrovnanosti a laskavosti, diplomatické schopnosti; pokud se objeví v charakteristice člověka, znamená to milující intuitivní typ, pružný a chápavý v partnerských vztazích; z negativ se mohou projevit nespokojenost, lenost a přecitlivělost.

Magie čísel fascinuje už tisíce let

Slovo numerologie se v angličtině poprvé objevilo v roce 1911, ale tradice věštění z čísel je mnohem starší a odkazuje jednak na starou Čínu, jednak na středověkou kabalu. Nápadným shodám čísel věnoval pozornost i Sigmund Freud, například v Úvodu do psychoanalýzy, a řada dalších autorů. Numerologie je prostředkem pro věštění a hledání ezoterních souvislostí.

Slavní, kteří se narodili 21. 1.

Geena Davisová (*21. 1. 1956) – herečka

Plácido Domingo (*21. 1. 1941) – operní pěvec a dirigent

Christian Dior (*21. 1. 1905) – módní návrhář

Eva Olmerová (*21. 1. 1934) – zpěvačka

Cristóbal Balenciaga (*21. 1. 1895) – módní návrhář

Daniel Dítě (*21. 1. 1954) – herec

Benny Hill (*21. 1. 1924) – herec, režisér

Lenka Suchardová se numerologii věnuje od roku 1997. Tuto vědu propojuje s dalšími aspekty a naukami (astrologií západní i východní, čínskou medicínou…). Studovala psychoterapii, prošla různými kurzy a semináři, poznatky ale získává hlavně samostudiem a zkušenostmi z praxe.

Video: Jak vykládat sny?

Zobrazit celou diskusi