Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prodavačka Lenka vyhrála 3,1 miliardy! Co koupí ze všeho nejdřív?

Autor: chal - 
26. listopadu 2019
18:11

Jaký je to pocit stát se zničehonic miliardářem, ví 41letá Lenka, která žije s mužem v anglickém městě Selsey. Rodiče tří dětí vyhráli v loterii Euromiliony 3,1 miliardy! Děti už také ví, co by měli máma s tátou koupit jako první. Zatímco osmiletá dcerka se držela při zemi a řekla si o nový tablet, syn (10) zřejmě nepatří mezi nejskromnější. Chlapec by si přál rovnou luxusní sporťák!

Minulé úterý změnilo jednou provždy život 41leté mámě tří dětí Lence ze Slovenska a jejímu muži Stevovi (42). Manželé, kteří žijí se svými třemi dětmi v anglickém Selsey, totiž vyhráli pořádně tučný jackpot. Rodina si díky soutěži Euromiliony na účet připsala v přepočtu zhruba 3,1 miliardy korun! 

Steve přitom zkontroloval tiket až tři dny po slosování, když čekal na kolegu, který měl zpoždění. Při pohledu na čísla nemohl uvěřit svým  očím. „Ani nevím, jestli jsem se koukl na první dva řádky, ale při pohledu na třetí mi okamžitě bylo jasné, že jsou to vítězná čísla. Začal jsem se strašně třást. Věděl jsem, že jsem hodně vyhrál, ale nevěděl jsem, co mám dělat. Málem jsem dostal infarkt,“ popsal prvotní pocity po zjištění neuvěřitelné noviny Steve Thomson pro oficiální stránky soutěže.

Lenka pracuje jako prodavačka v obchodě a z výhry byla samozřejmě nadšená. Nejdříve si myslela, že manžel vyhrál „pouze“ tři miliony a zeptala se ho, jestli pojedou o Vánocích za její rodinou na Slovensko, tak jako každý rok. Když si ale uvědomila, že se Stevem vyhráli tři miliardy, mohla popustit uzdu fantazii.

„Každý rok jezdíme na Slovensko za mou rodinou a po návratu začínáme hned šetřit na další cestu. Teď je budu moct vídat častěji, ale můžeme jet i na jinou dovolenou. Asi někam, kde jsou pláže a teplo,“ řekla Lenka.

Jedněmi z prvních, kteří se radostnou zprávu dozvěděli, byli Stevovi rodiče. Nejprve však synovi nechtěli uvěřit. „Říkali, že mi uvěří, až uvidí vítězný tiket,“ vyprávěl šťastný výherce. Zato děti tátovi uvěřily okamžitě. A také si okamžitě začaly poroučet, co by jim měli rodiče za peníze pořídit.

Desetiletý syn se rozhodně nedržel zpátky a rodičům si řekl o luxusní automobil značky Tesla! Jeho o dva roky mladší sestra se projevila o poznání skromněji a přála si nový tablet. Nejstarší syn projevil přání mít svůj vlastní pokoj. A to se mu podle rodičů splní.

Steve s Lenkou už vyhlížejí první velkou investici. Plánují si pořídit nový dům. „Nebudeme se stěhovat nikam daleko, ale chceme do většího, aby měly děti své vlastní pokoje,“ vysvětlil Steve. Vzhledem k tomu, že je povoláním stavař, je ve hře možnost, že rodině vysněný dům postaví on.

V současnosti oba prohlížejí nabídky na internetu. Manželé podle svých slov rozhodně neplánují škudlit a nové domy prý chtějí pořídit i příbuzným. 

egyptanka ( 14. prosince 2019 15:02 )

Wow! Blahopřeji vítězům.

techtle_mechtle ( 27. listopadu 2019 17:22 )

Parada!Ze srdce jim to přeju jen ted pozor na radoby kamaradičky a pujčky atd.Mit tyto penize tak bych nepujčoval...ale dával! S rozumem a na užitečné veci a splnil bych přani par stovkam lidi a spousty psich utul­ků..­.!🍀🍀🍀🍀­🍀🥰🥰🥰👍👍👍

Wells ( 27. listopadu 2019 16:38 )

I nejkrásnější člověk je škaredý pokud chodí domu opilý a mlátí rodinu. Tenhle vypadá že se o rodinu stará a jsou spolu šťastní a v tom je ta krása. Co by jí byl platný “Belmondo” který by přišel domu nalitý a mlátil by ji i děti.

agfor ( 27. listopadu 2019 16:06 )

To by se v Česku stát nemohlo. Tady vyhrávají (zvlášť v Účtenkovce) jenom vyvolení.

naidka ( 27. listopadu 2019 11:09 )

Fotky nejsou ilustrační, Angláni jsou všichni tak škaredí.

Zobrazit celou diskusi