Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Senior (65) vyhrál v loterii, kamarádi ho zbili jako psa! Odnesli si přes 250 tisíc korun

Autor: DH - 
29. dubna 2019
05:51

Pětašedesátiletý výherce loterie z Velké Británie prožil hotové peklo. V jeho vlastním domě na něj zaútočili s pálkou v ruce tři jeho bývalí kolegové, zbili ho, skopali a ukradli mu 10 tisíc liber (skoro 300 tisíc korun). Soud nad nimi nyní vynesl ortel.

K přepadení došlo loni začátkem července okolo půl sedmé večer. Tři muži – Daniel Charnock (38), Gavin Dyball (35) a Borge Bradwell (40), si vytipovali k útoku jejich bývalého kolegu z práce, pětašedesátiletého Brita, a napadli ho přímo v jeho domě. „Kde jsou ty zas**ný peníze,“ křičeli na něj, když vlétli předními dveřmi do domu.

Zloději dobře věděli, kde peníze jsou. Vše měli pečlivě naplánované a muže oknem sledovali, jak svojí výhru z loterie přepočítává v ložnici. Šli na jisto. Muže přinutili si lehnout na podlahu. Přitom ho bili. „Všude byla krev. Jako vystřižené z hororového filmu, hrůza,“ řekl napadený před soudem, který se v posledních dnech konal.

Oběť skončila po útoku na několik dní v nemocnici. Před soudem právní zástupce poškozeného vypověděl, že měl jeho klient přelámaná žebra, natrženou slezinu, poškozená játra a několik tržných ran v oblasti hlavy. Navíc prý trpí trvalými následky. Bojí se, začal brát antidepresiva a prášky na bolest.

Na zloděje si brzy po napadení došlápla policie. Útočníkům, kteří byli během přepadení zamaskováni, zlomilo vaz, že si krátce po útoku převedli lup na své účty, což neušlo pozornosti úřadů. Před soudem se k naplánování útoku přiznal Borge Bradwell, který oběť z předchozí práce velmi dobře znal. Společně s Danielem Charnockem vyfasoval od soudce dvanáct let za mřížemi. Gavin Dyball naopak před tribunálem doložil, že byl na místě pouze jako řidič. I tak ale odešel s trestem odnětí svobody na 5 let a deset měsíců k tomu.

John Thackray, soudce případu, ve své řeči zmínil i to, že je podobný čin neakceptovatelný. „Byl to děsivý útok na pětašedesátiletého muže v jeho vlastním domě! Navíc se z něj pravděpodobně nikdy nezotaví,“ řekl Thackray velice rázně odsouzeným. Oběť i jeho rodina jsou s trestem spokojení. „Jsme šťastni s výší rozsudku a také jsme rádi, že už je konec,“ nechala se u soudu slyšet manželka poškozeného.

luklovah ( 29. dubna 2019 11:50 )

Jan Brandis.Ale pořád neklesli ta Anglie tak hluboko jak Česko vy úbožáku

prycsnima ( 29. dubna 2019 08:59 )

Jsou to opravdu angličané? vždyť jsou nějak bledí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání