Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Přepadl banku v Příbrami a držel rukojmí: Mladého muže vyšetří psycholog

Autor: ČTK - 
16. ledna 2019
19:27

Psychický stav muže, který koncem prosince přepadl banku v Příbrami a zajal v ní rukojmí, přezkoumá znalec. Kriminalisté případ stále vyšetřují.

„V dané věci byl přibrán znalec ke zkoumání psychického stavu pachatele. V návaznosti na výsledky tohoto posudku bude ve věci rozhodnuto. Zatím nemůžeme předjímat časový horizont rozhodnutí policejního orgánu, ale samozřejmě, až bude některé informace možné poskytnout, tak veřejnost seznámíme,“ uvedl náměstek středočeského policejního ředitele Jan Krejčí.

Pachatel přepadl příbramskou pobočku Unicredit Bank. Při vstupu do budovy vystřelil do stropu. V budově držel devět rukojmí – dva zaměstnance banky a sedm klientů; jednoho zákazníka propustil ještě před příjezdem zásahové jednotky. Po necelých třech hodinách do banky vnikli příslušníci Útvaru rychlého nasazení (URNA) a muže zadrželi. Rukojmí byli v pořádku, nikdo nebyl zraněn.

Obviněný podle dřívějších informací policie akci podnikl, protože chtěl podat trestní oznámení prostřednictvím médií. Banku si údajně vybral náhodně. Soud ho poslal do vazby, aby se nemohl vyhýbat trestnímu řízení ani trestnou činnost opakovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání