Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Výherce 1,4 miliardy se odmlčel a pohádkový balík nevyzvedl. Víme, kolik času mu zbývá

Autor: Mii - 
2. července 2019
05:02

Čech, který před více než dvěma týdny vyhrál 1,4 miliardy v loterii Eurojackpot, si peníze stále nevyzvedl. Blesk Zprávám to řekl Václav Friedmann ze společnosti Sazka. Výherce přitom avizoval, že si pro peníze půjde hned tři dny po výhře. Podle Friedmannna je možné, že zdržení předání výhry nastalo proto, že Čech řeší, kam si peníze nechat poslat. Čas jej nicméně netlačí, má na to rok.

8, 23, 40, 41, 42 a dodatková dvojice 2 a 10. To jsou číslice, které jistému Čechovi naprosto změnily život. Díky výhře 1,4 miliardy se stal držitelem historicky druhé nejvyšší částky, kterou kdy někdo v Česku vyhrál. Tedy přesněji, držitelem se teprve stane – pro peníze si stále, ani po více než dvou týdnech, nepřišel.

„K předání výhry, resp. odeslání peněz na účet výherce zatím nedošlo. Důvodem je, že se výherce do Sazky zatím nedostavil, i když jsme s ním od počátku v kontaktu,“ sdělil Friedmann. „Pravděpodobně řeší kam a kdy si nechá peníze převést. Na výplatu výhry má Sazka ještě téměř celý rok, takže ani jedna ze stran není pod časovým tlakem,“ dodal.

Že je třeba všechny kroky po vyhrání podobné částky pořádně promyslet, zdůrazňuje šťastlivcům i samotná Sazka. Výhercům nabízí pomoc psychologa a finančního poradce, aby vše okamžitě neutratili a ke skutečnosti přistupovali s rozvahou. Především je důležité se s nově nabytými penězi nikde nechlubit, nejlepší je zůstat co nejvíce inkognito.

I proto se veřejnost jména výherců obvykle nedozví, pouze pokud informace unikne ven. Identitu zná jen Sazka. „Výherce 1,4 miliardy korun ze hry Eurojackpot vsadil prostřednictvím internetu na portálu www.sazka.cz. Vzhledem k tomu, že vsazení online je možné pouze po řádné registraci zákazníka, který uvede jméno, příjmení, rodné číslo, email a bankovní spojení, Sazka identitu výherce zná,“ uvedl Friedmann v pátek.

Majitelé astronomických výher končí s prací

Ačkoli je výhra 1,4 miliardy korun pohádková, není největší, ke které v Česku došlo. Na prvním místě se drží částka 2,5 miliardy korun, kterou v roce 2015 v totožné soutěži získal muž z Pardubicka. Pro peníze si do Prahy přijel vlakem – do batohu naložil 270 tisíc korun a zbytek si nechal poslat na účet. Necelých 300 tisíc korun je maximum, které lze v hotovosti na místě předat.

A co se dá s takovou částkou dělat? Finanční poradci, které Sazka doporučuje, obvykle lidem radí, ať výhru investují a nakoupí akcie nebo dluhopisy. Zda tak opravdu udělají, není možné zjistit, nicméně lze předpokládat, že přestanou chodit do práce.

Podle Sazky o konci zaměstnání uvažují lidé již od 30 milionů korun. Skutečná psychologická hranice je ale 100 milionů. Až u té mezi lidmi panuje jistota, že zůstanou zajištění do konce života a ještě něco zbyde dětem.

Video  Mluvčí Sazky k miliardáři: „Anonymita výherce je pro nás priorita.“  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Martin evk ( 3. července 2019 22:06 )

Je to všechno jenom kec to je malá domu a sazka nebo euro se napakovalo a dělají z lidí pitomce. Lidi vyhrají jen tisíce a miliony s miliardami jdou k nim. Aby se jim to obrátilo v hlavě ta dobrota.

zlomirek ( 2. července 2019 13:59 )

Výherce miliard je laciný marketing Sportky v "okurkové" sezoně na upadající sázení v době dovolených....

aretdis ( 2. července 2019 11:05 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

vvogh.t ( 2. července 2019 10:56 )

vem tam hned deset míčů pro mně a taky mu rovnou nakopej do pitlyku aby nedělal chytrýho,

josefvyskoc ( 2. července 2019 09:51 )

Páni, na fotografii je můj soused! Tak ten tedy vyhral tu pohádkovou sumu! No nic, jdu ho požádat, jestli by me pár desítek milionů nepujčil!

Zobrazit celou diskusi