Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prodavačka Lenka se podělí o vyhrané 3 miliardy: Na co se mohou těšit příbuzní?

Autor: chal - 
30. listopadu 2019
05:40

Jozef (70), Gabriela (67) a jejich syn Rastislav (42) ze slovenské Rakové si zvykají na neuvěřitelnou novinu. Jejich dcera, respektive sestra Lenka (41) se ze dne na den stala miliardářkou. Její muž Steve (42), se kterým žije v Anglii, totiž vyhrál devátou nejvyšší výhru v historii anglické Národní loterie. Lenka se Stevem si na účet připsali v přepočtu 3,1 miliardy korun, škudlit pro sebe je ale prý rozhodně nebudou. Lenčini příbuzní ze Slovenska nicméně říkají, že od ní nic nechtějí, protože peníze nejsou všechno.

Mami, tati, sedíte? Vyhrála jsem v loterii! Tak nějak ohlásila Lenka Thomsonová svým rodičům Jozefovi a Gabriele, že její muž Steve shrábnul jackpot anglické národní loterie. V přepočtu 3 miliardy 153 milionů 838 tisíc a 854 korun dostali manželé vychovávající tři děti díky tiketu, který si Steve koupil v samoobsluze.

Obrovská výhra jejich životy obrátila vzhůru nohama. Rodina dosud žila ve skromném rodinném domku, Steve se živil jako stavař a Lenka jako prodavačka. Manželé už se poohlížejí po novém domě, ve kterém budou mít jejich děti své vlastní pokoje.

Když Lenka rodičům volala, aby jim šťastnou novinu sdělila, nejdřív jí vůbec nerozuměli, protože z rozrušení plakala a zároveň se smála. „Když mi řekla tu částku, myslela jsem, že se spletla,“ řekla britskému deníku Daily Mail Lenčina maminka Gabriela.

Příbuzní výherkyni peníze ze srdce přejí. „Sestru miluju, nic od ní nechci. Ale jsem si jistý, že mi něco dá – třeba auto,“ řekl bratr Rastislav. Maminka si přeje jediné. Chce svou dceru vídat častěji.

Lenka se Stevem totiž na Slovensko létají jen jednou ročně na Vánoce a po návratu vždy začnou šetřit na příští cestu. To se teď zcela jistě změní. Novopečení miliardáři jmění prý neplánují škudlit a chtějí se o peníze s rodinou a přáteli podělit. Lenčini příbuzní se můžou těšit například na rozšíření rodinného autoservisu, který provozuje Rastislav.

Zkrátka nepřijde ani Stevův dlouholetý kamarád a spolupracovník Neil Peet (50). Stavař prý od manželů dostane neuvěřitelných 120 milionů korun! Neil ovšem jakékoliv spekulace na toto téma odmítl.

„Není to něco, na co bych se Steva zeptal. Nic od něj nečekám,“ sdělil Daily Mailu. Podle informací deníku Steve pro Neila a další přátele uspořádal párty, kde jim sdělil, že se s nimi o výhru podělí.

Tvoje_svedomi ( 30. listopadu 2019 08:29 )

Lidem ani hov..no!

Zobrazit celou diskusi