Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Důchodce zapomněl ve vlaku 1,6 milionu: Policie peníze seniorovi jen tak nevrátí

Důchodce ve vlaku zapomněl 1,6 milionu (vlevo ilustrační foto)
Důchodce ve vlaku zapomněl 1,6 milionu (vlevo ilustrační foto)  (Autor: Aktu.cz, Polícia SR)
Autor: chal - 
20. května 2019
18:39

Obrovské štěstí měl důchodce ze slovenských Košic. Senior cestoval vlakem s taškou, ve které měl celoživotní úspory – asi 62 tisíc euro (1,6 milionu korun). Když vystoupil na zastávce, uvědomil si, že zavazadlo nechal ve vlaku. Okamžitě proto kontaktoval policii, která tašku i s obrovskou finanční částkou vypátrala. Peníze ale zapomnětlivý důchodce jen tak nedostane.

Ty jednou někde zapomeneš i hlavu! Tak tuhle větu někdy v životě slyšel snad každý. Nejmenovaný senior ze Slovenska by možná ve vlaku možná radši zapomněl právě hlavu než svou tašku. Důchodce měl totiž v zavazadle celoživotní úspory.

Postarší muž v sobotu cestoval vlakem z banky, kde si vyzvedl 62 tisíc euro (1,6 milionu) v hotovosti. Když vystoupil na nádraží ve východoslovenských Košicích, pořádně mu zatrnulo – uvědomil si, že zavazadlo i s nemalou finanční částkou nechal na sedadle ve vlaku.

Důchodce o všem okamžitě informoval zaměstnankyni nádraží, která se spojila s vlakvedoucím. Ten pak na další zastávce hlídce železniční policie tašku předal. Seniorovi se sice ulevilo, že tašku nikdo neukradl, své peníze ale jen tak neuvidí. Policisté totiž prověřují původ peněz. Podle policejního mluvčího si muž životní úspory vybral kvůli vysokým poplatkům v bance.

prycsnima ( 20. května 2019 22:44 )

Kre téne všichni ti na ně se rou!

vosavopruz ( 20. května 2019 21:44 )

Ještě že nejeli vlakem ...,to by děda ostrouhal

krtek. ( 20. května 2019 20:30 )

Mečiar si zapomněl ve vlaku dúchod a oni z toho udělají článek

PPP150W ( 20. května 2019 20:22 )

To jako na Slovensku nesmí mít důchodce u sebe kapesné? Když ho zastaví policajti v Cayenne, tak po něm budou chtít doklad, za co ho koupil a kde na to vzal? Nějaká precumpce neviny se tam neřeší?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání