Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

STAN má lídra do krajských voleb. Pecková bude obhajovat post hejtmanky

Autor: ČTK - 
15. února 2024
21:05

Petra Pecková bude obhajovat post hejtmanky, povede letos středočeské STAN v krajských volbách. Rozhodl o tom dnes sněm krajské organizace hnutí. Ve středočeském kraji bude STAN kandidovat samostatně. Celou kandidátku pro podzimní krajské volby představí STAN v červnu, další posty na kandidátce zatím nejsou určené, řekla ČTK středočeská krajská tajemnice STAN Eva Maříková.

Pecková získala mandát jednomyslně. „Naším cílem je, aby si i přes všechny krize, kterými prochází celá země, mohli obyvatelé kraje za dalších pět let říct, že žijí na místě, kde se cítí bezpečně a kde mají přístup ke všem službám, které potřebují pro spokojený a klidný život. Na lidech mi vždycky záleželo, pracovala jsem pro ně, považuji je za své šéfy a na tom se nic nezměnilo a nikdy nezmění,“ řekla Pecková po zvolení.

Předseda středočeských Starostů Michael Kašpar uvedl, že věří, že STAN ve Středočeském kraji dosáhne přinejmenším srovnatelného výsledku jako v předchozích volbách. Ve středních Čechách nyní vládne koalice STAN, ODS, Pirátů a Spojenců. STAN získalo ve volbách v roce 2020 18 křesel, druhá ODS 16, Piráti 12 a Spojenci, které tvoří TOP 09, Hlas a Zelení, čtyři. ANO získalo ve volbách 15 mandátů a je v opozici.

Podle Kašpara je volba Peckové logická. „Petra odvádí ve vedení kraje skvělou práci a věřím, že lidé vidí ten obrovský rozdíl v přístupu k jejich problémům oproti předchozí hejtmance. I když Petra vyzvala členskou základnu i registrované příznivce k tomu, aby se o post přihlásili, že ráda absolvuje primárky, protikandidát nebyl a Petra získala jasnou podporu všech,“ dodal Kašpar. Od roku 2016 do roku 2020 byla středočeskou hejtmankou Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO).

Video  Fiala v Blesku o Rakušanově videu: Sebekritika STAN. Já bych to nepřeceňoval...  - Blesk - Jaroslav Šimáček, Lukáš Červený; foto: Jakub Poláček, Facebook
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa