Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Poslankyně ANO křtila syna. Mračková Vildumetzová si k obřadu vybrala symbolické místo

Autor: Jakub Veinlich - 
30. června 2020
06:00

Téměř tři měsíce na den přesně od porodu poslankyně hnutí ANO Jana Mračková Vildumetzová (47) pokřtila svého druhorozeného syna. Velká sláva proběhla na svátek všech Janů. Symbolicky v kostele, kde si bývalá hejtmanka Karlovarského kraje brala za přítomnosti premiéra Andreje Babiše v srpnu před dvěma lety manžela Jana Mračka z ODS.

I přes prvotní problémy s kojením a nízkou poporodní váhou novorozeného syna Honzíka si poslankyně a bývalá hejtmanka Karlovarského kraje nenechala ujít další rodinnou slávu. Ve středu 24. června neměl malý Honzík jen svátek, ale rodiče ho nechali zároveň také pokřtít.

„Velká svátost. 24. června jsme měli křtiny,“ pochlubila se poslankyně a přidala také pár fotek. Církevní slavnost proběhla pro rodinu na symbolickém místě v kostele Tří králů ve Stanovicích na Karlovarsku. „V tom samém kostele, kde jsme měli s manželem svatbu, kde jsem byla pokřtěná i biřmovaná,“ přiblížila detaily křtu pro Blesk Zprávy Mračková Vildumetzová.

Slavnostního okamžiku se ujal biskup František Radkovský. Biskupem v Karlových Varech se stal Radkovský teprve loni v srpnu. Přesunul se z Plzně, kde je také prezidentem Diecézní charity. „Za kmotra byl František Piškanin a kamarád manžela,“ přiblížila jméno kmotra Mračková Vildumetzová. Její syn tak nese celé jméno Jan František Mraček. Jan po svém otci, členovi výkonné rady ODS a František po úspěšném podnikateli.

Stejné cesty dvou Babišových političek

Mračková Vildumetzová má tak podobnou cestu jako její kolegyně, hejtmanka Středočeského kraje. Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO, 49) si sice vedle mateřství ponechala na rozdíl od Mračkové Vildumetzové mandát hejtmanky, opustila ale Sněmovnu. Jinak jsou ale jejich rodinné zápletky podobné. Obě mají mladšího partnera, obě se vdávaly v pozdějším věku a obě se staly podruhé matkami až po čtyřicítce.

Jaroslava Pokorná Jermanová si 18. června 2016 vzala na zámku Konopiště o 15 let mladšího kadeřníka Jakuba Pokorného. Nejdřív ji překvapilo, že má její milý už jedno dítě. Novináři později upozornili na to, že novomanžel využívá auto, které patří krajskému úřadu. I jim, stejně jako Mračkovým byl na svatbě premiér Andrej Babiš. Pár dní před porodem dcery Emy Pokorná Jermanová navíc ještě moderovala volební sněm hnutí ANO, kde byla opět zvolena místopředsedkyní.

Loni v srpnu nechala hejtmanka svou dceru také pokřtít. Malá Pokorná tak nosí jméno Ema Anežka. „Anežka je proto, že podle církve má být druhé jméno podle svatého, který je opatrovníkem křtěného, a my jsme vybrali Anežku podle Anežky České,“ pochlubila se tehdy na svém facebookovém profilu hejtmanka, která bude letos post šéfky kraje obhajovat. Jako dárek dostala malá ke křtinám náušnice a zlatý křížek na krk.

Chvíli před křtinami ovšem Jermanová prožívá nelehké chvíle. Auto jejího muže, kde s ním jela i jejich dcera, bylo totiž účastníkem hromadné nehody na dálnici D1. Jak později zjistily Blesk Zprávy, do Pokorného narazila herečka Kateřina Brožová, která se rozplývala nad kočárkem, ve kterém na dálnici u svodidel ležela tehdy jen čtyřměsíční dcera hejtmanky.  „Paní Brožová byla velmi slušná,“ řekla pak na adresu herečky Pokorná Jermanová.

adeso ( 30. června 2020 12:49 )

mě osobně je jedno v kolika letech ty staré zaječice porodí. Klidně ať si vezmou 18 letého, ale tohle by se nemělo v politice opakovat. Ono i u chlapa je to ekl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa