Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Politik ODS nazval Zemana „zrůdou, kterou je třeba podřezat“. Ovčáček ho žene na policii, strana dává ruce pryč

Aktualizováno -
18. května 2019
20:45
Autor: Hana Langrová, trm - 
18. května 2019
19:39

Předseda ODS v Jesenici u Prahy a zastupitel Martin Lang neudržel na uzdě emoce, které s ním cloumaly poté, co Poslanecká sněmovna definitivně schválila zdanění církevních restitucí a to, že příslušný zákon podepsal prezident Miloš Zeman. Na svém facebookovém profilu zveřejnil status s titulkem „Zeman je druhý Hitler a je nutné ho podřezat jako svini“, ve kterém útočí nejen na prezidenta Miloše Zemana, ale i na poslance. Podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka by se vyjádřením komunálního politika měla zabývat policie. Ruce pryč od Langa dává i domovská ODS. Její místopředseda Martin Kupka Blesk Zprávám řekl, že Langovo vyjádření je nepřijatelné a ODS se jím bude zabývat.

Lang napsal ostrý status tři dny poté, co Sněmovna přehlasovala senátní veto a definitivně potvrdila, že církve budou platit daně z náhrad od státu. Na svůj profil ho vyvěsil po 23. hodině.

Lang se pustil jak do poslanců, tak i do hlavy státu. „Poslanci, kteří zvedli své ničemné pazoury pro schválení zákona o zdanění církevních restitucí, jsou smradlavá, proradná prasata. Nejsou to lidé a je dovoleno je zabíjet. Dokonce jsem přesvědčen o tom, že takové zrůdy je nutné pozabíjet, aby svou morální zrůdností nenakazili zbytek národa,“ doporučuje jesenický politik.

„Debilní senilní bolševik Zeman se rozhodl zákon podepsat a je třeba ho zabít též. Ideálně takovou zrůdu podřezat, jako přestárlou svini a nechat vykrvit a poté spálit,“ zuřil Lang.

Status předsedy jesenické ODS Martina Langa Status předsedy jesenické ODS Martina Langa | repro Facebook

Čím víc se status chýlí ke konci, tím více se stupňují vulgarity. „Není možné dále tolerovat ničemnost hloupých a všehoschopných zvířat. Taková zvířata nejsou vhodná ani na mýdlo. Hromadu sraček lze pouze spálit,“ pokračuje zastupitel z Jesenice.

Langův status už není na jeho facebooku veřejně dostupný, jeho kopie ale po sítích koluje dál.

Ovčáček se obrátil na policii, ODS dává ruce pryč

Vulgarity a ostrá slova komunálního politika nadzvedla mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka. „Tohle je jednoznačně případ pro orgány činné v trestním řízení, věc už jsem předal bezpečnostním orgánům.“

Občanská demokratická strana ale od statusu dává ruce pryč. „Vyjádření pana Langa na sociálních sítích je naprosto nepřijatelné a daleko za hranou. Místní organizace se tím bude velmi vážně zabývat,“ reagoval pro Blesk Zprávy místopředseda Martin Kupka.

Martin Lang Blesk Zprávám řekl, že názory nemění. „Historie nás učí, jak nebezpečné je vyvolávání štvavé nenávistné kampaně vůči skupinám obyvatelstva. Hitler vyvolával nenávistné štvavé kampaně vůči židům a Slovanům. Bolševický režim vůči církvím, sedlákům a podnikatelům. No a prezident Zeman vyvolává štvavou kampaň nejen vůči církvím,“ řekl jesenický politik.

Podle jeho mínění je Miloš Zeman nebezpečný. „Zeman se podobá Hitlerovi i v tom, že naprosto nectí smlouvy uzavřené mezi svobodnými subjekty. Ale kvůli dodržování těchto smluv, a zákony jsou pouze klonem smluv, kdy nejvyšší smlouva v daném státě je Ústava, si lidé prapůvodně stát vůbec zřídili. Stát má garantovat dodržování zákonů a smluv,“ doplnil Lang pro Blesk Zprávy a odkázal na Listinu základních práv a svobod.

Zdanění finančních náhrad protlačila na konci dubna ve Sněmovně vládní koalice ANO a ČSSD za podpory KSČM a SPD, když přehlasovala veto Senátu. Církve mají platit od příštího roku. ODS patřila k nejhlasitějším odpůrcům zákona, ve Sněmovně padala slova o bezpráví a krádeži. Prezident zákon podepsal na začátku května. Konečné slovo ale bude mít Ústavní soud. Lidovci, kteří stížnost iniciují, sesbírali 38 senátorských podpisů. Podání podpořili kromě senátorů KDU-ČSL zástupci ODS, ČSSD a klubu Senátor 21. Další stížnost připravují senátoři STAN.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marmat ( 20. května 2019 09:06 )

anonym01: Píšete naprosto z cesty.....zbytkové hulení ?????Probudíte se, nadáváte, rejpáte a hlavně 100% OD VĚCI O karmě ví každé dítě...neboli "Jak se do lesa volá...."

turbina ( 20. května 2019 08:22 )

ne, ty.

marmat ( 20. května 2019 01:02 )

Víte jak funguje karma ???Někdy Ďábelsky rychle až načasovaně!!! Fiala /ODS po Klausovi ml. dostal do osudu ještě tohoto radikála....a součet je mínus cca 8%
v předvolebních prefe­rencíc­h...­.TOH­LE ani nevy­myslí­te..­....­.pokud tvrdí Fiala, že ANO neudělalo za celou dobu nic, tak karma to zmákla jako žádnej BABIŠ...

auzak ( 19. května 2019 21:50 )

Protrpět tady celou neděli, to vám antizemani gratuluji.

salto ( 19. května 2019 21:06 )

xiioma: Vážené přitroublo, ono to bylo trochu jinak, ale nesnaž se to pochopit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa