Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Češi propadli facebooku: Účet má polovina obyvatel, láká mladé a ženy

Autor: ČTK - 
2. února 2019
09:26

Počet registrovaných Čechů na sociální síti facebook se loni zvýšil zhruba o šest procent na 5,3 milionu. Více než polovinu tvořili lidé ve věku od 13 do 35 let. Mírně převládají ženy, kterých je mezi uživateli 2,7 milionu. Vyplývá to z informací společnosti AMI Digital. V pondělí firma Facebook oslaví 15 let od založení.

Nějakou zkušenost s touto sociální sítí má podle průzkumu AMI Digital Index přes 94 procent tuzemských uživatelů internetu. „Facebook je masové médium, ale v poslední době má trochu problém s tím, že stárne. Aktivnější uživatelé se tak přesouvají na jiné sociální sítě, zejména na Instagram a do chatovacích aplikací, jako jsou messenger, ehatsapp nebo viber,“ uvedl ředitel AMI Digital Vladan Crha.

Instagram měl loni na konci prvního čtvrtletí asi dva miliony českých uživatelů a nyní jich má 2,3 milionu. Rostl tedy o 15 procent. Zvyšuje se na něm také aktivita uživatelů, zatímco na facebooku stagnuje nebo klesá. Souvisí to s novými formáty, jako jsou Instagram Stories, a větším využívání zpráv přímo v Instagramu. Instagram, whatsapp i messenger ale rovněž patří Facebooku. 

Snižování aktivity na facebooku dokládá i to, že zatímco v roce 2017 zveřejňovalo nový obsah alespoň jednou měsíčně 61 procent uživatelů, loni to bylo 59 procent.

Celosvětově používá síť facebook alespoň jednou za měsíc více než 2,2 miliardy lidí a více než 1,4 miliardy osob jej využívá každý den. Miliarda lidí používá i instagram a více než 400 milionů novou platformu stories.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kasamanga ( 3. února 2019 14:54 )

Dobrý den, píšu diplomovou práci na téma statistika a její využití (zneužití) při tvorbě informací.Tato diplomová práce se věnuje také využívání masmédií a rád, bych Vás poprosil, jestli byste mi mohli vyplnit dotazníku na adrese https://67393.vyplnto.cz/. Děkuji za Váš čas a trpělivost při vyplňování dotazníku.

al.bunda ( 2. února 2019 10:54 )

Fejkbůůůk? Ani náhodou

Zobrazit celou diskusi