Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babiš: Naboural jsem se do politiky a médií. Jsem chyba v systému

Autor: Zuzana Štíchová - 
21. května 2016
05:48

Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš je podle svých slov snadným terčem mediálních a politických útoků proto, že nezapadá do zažitého systému. Spoustu nepřátel prý získal také díky nákupu části mediálního trhu. Za jeden z takových útoků považuje problémy kolem Čapího hnízda. Ve Studiu Blesk prozradil, jaké kroky v tomto směru podnikne.

Čerpala ekofarma Čapí hnízdo eurodotace oprávněně, nebo ne? I když probíhá vyšetřování evropských orgánů i české policie, s konkrétním závěrem zatím nikdo nepřišel. Šéf hnutí ANO a majitel Agrofertu, který vlastnil farmu před i po čerpání dotací, si dál stojí za svým. Nic protiprávního prý nespáchal.

„Ten program zůstal nevyčerpán. Nebyla tam žádná korupce. Nikdo z toho neměl žádný prospěch. Já určitě žádný. Ten projekt se povedl, slouží veřejnosti. Moje firma se vyjádří k Evropské komisi, ten audit nebyl dokončen, i když mohl,“ vysvětluje Babiš svůj pohled na věc a nastiňuje další kroky, které v kauze podnikne.

Podívejte se na část rozhovoru týkající se Čapího hnízda:

Video  Andrej Babiš (ANO): Jsem chyba v systému - politickém i mediálním.  - Blesk / Jan Jedlička, Zuzana Štíchová
Video se připravuje ...

„I nejlepší ministr financí pan Kalousek to kontroloval. Pan Bendl, všichni to kontrolovali. Nikdo neřeší, že náhodou velice kontroverzní městská státní zástupkyně paní Máchová a její policajti, kteří jsou podezřelí z trestné činnosti, vyšetřují právě Čapí hnízdo. Jak se tam objevilo? Ani to není místně příslušné. Takže někdo zařídil, aby to tak bylo,“ zdůraznil šéf státní kasy, kterému opoziční politici často vyčítají střet zájmů.

„Někdo stále potřebuje mě poškozovat, protože já jsem chyba v systému, já jsem se tady naboural nejen do politického systému, ale i do mediálního. To jsem taky získal plno 'přátel'. A to je ten problém. Čapí hnízdo je nesmysl,“ má jasno šéf hnutí ANO, který vidí další problém.

Video  Čapí hnízdo jako klec pro Babiše: Právníci našli cestu, jak mu zavařit!  - Zuzana Štíchová, Jan Jedlička, David Vaníček
Video se připravuje ...

paulawilde ( 21. května 2016 20:01 )

Pan Babiš funguje systémově ve stylu "účel světí prostředky". Protože naše skvělé školství zatím není schopno, kromě géniů z Plzně, vyprodukovat alespoň průměrné politiky, pak musíme vzít zavděk pragmatickým nepolitikem. Pane Babiši, sice vám moc nevěřím ale trochu vám fandím, neboť velice dobře víte jak na valnou většinu vymočených čecháčků s jejich plnou pusou demokracie, svobody a bůhví čeho ještě.

pekaaaros ( 21. května 2016 09:41 )

jsem čekal na diskuzi blesku spíš antikalouskovce

Rumprecht ( 21. května 2016 09:39 )

Všichni estébáci a jejich konfidenti jsou chybou s systému.

1pepan ( 21. května 2016 09:32 )

Babiš není chyba, Babiš je rozmnožený, všudypřítomný VIRUS, který krade a likviduje na co narazí.

pajaad ( 21. května 2016 09:28 )

Citace z nejmenovaná diskuze: "Já tomu říkám plíživé znárodňování. Soudruzi zjistili, že r.48 jim půjde hůř zopakovat, tak zvolili sofistikovanější model. Sice to trvá déle, ale ono se jim to podaří. Postupně budou přitvrzovat, dokud se podnikání nebude rovnat sebevraždě. Aby se neřeklo, bude mít pár vybraných podnikatelů podmínky JZD Slušovice. Protlačí se zákon o znárodnění vytunelovaných firem, jako je OKD, aby se mohlo postupně začít se znárodňováním i toho co funguje. To vše za potlesku zvyšujícího se počtu obyvatel závislých na státu. Vytvoří se nová privilegovaná vrstva úředníků a nedotknutelných stranických funkcionářů. Ze zaměstnanců se opět stanou tleskající nádeníci, hašteřící se o ohlodanou kost. Denně zjišťujeme, že se věci vymykající zdravému rozumu stávají součástí našeho života. Nebráníme se a proto také prohrajeme. Všichni. I ti co dnes tleskají. " Souhlasím s pisatelem....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa