Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Detektivy šetřící Babišovo Čapí hnízdo odposlouchávali. Našli i kameru

Autor: mts - 
7. května 2016
08:56

Do kanceláří detektivů pražské hospodářské kriminálky někdo umístil štěnice i kameru, která snímala celou místnost. Upozornilo na to Právo. Případ budí pozornost i proto, že právě tito kriminalisté šetří podezření na dotační podvod u stavby farmy Čapí hnízdo vicepremiéra Andreje Babiše (ANO).

K odhalení štěnic nechce nikdo oficiálně cokoliv říct. Šéf odboru hospodářské kriminality pražské policie Pavel Klučka vzkázal, že je vázán mlčenlivostí.

Je možné, že odposlechy tam nainstalovala Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Mohla by to udělat v případě, že by detektivy z něčeho podezírala. „K dotazované věci nebyly uvolněny žádné informace ke zveřejnění,“ uvedla jen mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Ostatně odposlechy nejsou ničím výjimečným. Při kauze Vidkun odposlouchával Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) vysoké důstojníky policie na Olomoucku.

ÚOOZ mohla klidně nasadit odposlechy i do kanceláře kriminalistů, kteří se zabývají Čapím hnízdem. Ostatně podle Práva se o tom spekuluje nejvíce.

Farma změnila majitele a dostala dotaci

Farma patřila do přelomu let 2007 a 2008 do Babišova koncernu Agrofert. Poté změnila formu vlastnictví, a nebylo tak možné dohledat její majitele.

Díky změně majitele dosáhla farma na evropskou dotaci, kterou by firma z rozsáhlého koncernu podle všeho dostat nemohla. Po několika letech se společnost vrátila zpět do Babišova koncernu.

Babiš uvedl, že anonymní akcie farmy v době, kdy dostala dotaci, vlastnili členové jeho rodiny.

Právníci našli cestu, jak Babišovi zavařit. A o co v kauze Čapí hnízdo vůbec jde? Podívejte se na video:

Video  Čapí hnízdo jako klec pro Babiše: Právníci našli cestu, jak mu zavařit!  - Zuzana Štíchová, Jan Jedlička, David Vaníček
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

osinek ( 7. května 2016 16:04 )

Nagyová a Nečásek jsou již skoro 3 roky mimo politiku! Jak by mohli ovlivňovat vyšetřování policie? Myslíš, že by policie až po 3 letech (Nečas zmizel v politickém propadlišti v létě 2013) přišla na to, že je někdo odposlouchává Navíc, kauzu Nagyová policie již dávno předala Státnímu zastupitelství a již měsíce se projednává u soudu. V této kauze není co vyšetřovat Poznámka na okraj; Babiš vytvořil před pár lety tzv. bezpečnostní divizi, ve které A.Babiš zaměstnává elitní policisty z útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.....

osinek ( 7. května 2016 15:55 )

Babiš vytvořil v Agrofertu "bezpečnostní divizi", do které nabral elitní policisty z Útvaru pro vyšetřování organizovaného zločinu!! Co asi ti (nyní) velmi dobře placení bývalí policisté dělají? Mají za úkol "sprovodit ze světa" nepříjemnou kauzu Čapí Hnízdo odhalující podivné obchodní praktiky Agrofertu a Babiše,který tvrdí "Všetci tu kradnú"?!? V minulosti si Babiš "vyšlápl" na poslance ČSSD Šincle, který prosazoval v zákonu o pojišťovnictví podstatné snížení odměn zprostředkovatelům pojištění.... A div se světě (zřejmě jde o "pouhou náhodu"), že Agrofert má v předmětu činnosti též zprostředkovatelskou činnost v pojišťovnictví!! A bratr A.Babiše Alexandr, který podniká na Slovensku si vzhledem k tučným odměnám zprostředkovatelům v pojišťovnictví založil zprostředkovatelskou firmu v Česku!!! Jelikož Šincl neuhnul, tak poslanec a jeho rodina (manželka Šincla je nemocná na rakovinu) byli sledování. A na tiskové konferenci pak A.Babiš tvrdě nakopnul Šincla za údajné napojení na lobisty. O střetu zájmu Agrofertu a svého bratra Alexandra podnikajících v daném oboru (zprostředkování v pojištěncí) A.Babiš "taktně pomlčel"

verka1 ( 7. května 2016 15:52 )

co z toho vyjde

saly23 ( 7. května 2016 14:51 )

Odposlechy tam byly v souvislosti s paní Nagiovou,sekretářkou z ODS,která řídila tajné služby.

e.44 ( 7. května 2016 14:46 )

StBák se nezapře. Potřebuje informace aby předem věděl, koho z vlivných a ze šedé zóny zmobilizovat aby ho z toho průsseru vytáhli, stejně jako už mnohokrát, okradením Petrimexu počínaje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa