Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Policie zatýká ve vlastních řadách. Šlachtův tým zadržel elitního detektiva

Šéf ÚOOZ Robert Šlachta
Šéf ÚOOZ Robert Šlachta  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, bud - 
11. května 2016
16:30

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) spustili rozsáhlou akci, která míří přímo do řad policie. Zadrželi několik lidí, dokonce i vysoce postaveného detektiva protikorupční policie. 

Zadržen byl jeden policista z protikorupční policie. Potvrdil to mluvčí útvaru Jaroslav Ibehej. Na další informace jsou zatím policisté skoupí.

„Probíhá realizace trestní věci, kterou dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze. Vzhledem k tomu, že si vyhradilo poskytování veškerých informací, nebudu věc dále komentovat,“ sdělil mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

Elitní detektiv v poutech

K věci se stručně vyjádřil také ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

 „V tuto chvíli mohu říct krátce pouze to, že policisté Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu provádějí úkony trestního řízení, které dozoruje vrchní státní zastupitelství. V této fázi nebudeme ani nemůžeme poskytovat další informace,“ řekla šéfka pražského vrchního státního zastupitelství Lenka Bradáčová. Dodala, že pokud to procesní situace umožní, vydá instituce další vyjádření ve čtvrtek.

Podle informací týdeníku Respekt případ souvisí s odposlechy nalezenými u pražského kriminalisty Pavla Klučky a jde o podezření na rozsáhlé vynášení informací organizovanému zločinu.

Zobrazit celou diskusi