Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kalouskovy zálety: Komu nesl kytku? Manželka to nebyla...

Autor: Eva Pospíšilová, lmk - 
21. listopadu 2011
06:30

Co dělal šéf české státní kasy poté, co se v pátek společně s dalšími představiteli státu konečně shodl na tom, že se stát přihlásí o 12 miliard korun z privatizace Mostecké uhelné společnosti zablokovaných na švýcarských účtech? Reportéři Blesku mu byli v patách, když ministr financí s obří kyticí zamířil do luxusní rezidence na pražských Vinohradech. Za kým tam šel? To teď padesátiletý Kalousek nechce říct. Za manželkou zřejmě ne.

Co se ale vlastně v pátek v podvečer dělo? Miroslav Kalousek (TOP 09) opustil Úřad vlády. Před ním chvíli telefonoval, načež jej vyzvedl řidič se superbem. Kalousek se nechal odvézt na ministerstvo.

O několik minut později vyjel superb z garáží znovu. Nabral směr k pražskému bytu Miroslava Kalouska. Až tam ale nedojel. Namísto toho na Veleslavíně zaparkoval u zahradnického centra. Řidič šel vyzvednout obří kytici.

Z Veleslavína superb opět zamířil na ministerstvo financí. Kalousek si vyřídil rozhovor pro jedno z rádií. Nato pak vyrazil do pražských ulic.

Ani tentokrát jej ale řidič nezavezl do jeho pražského bytu. A nezamířil s ním ani do jihočeské Bechyně, kde šéf státní kasy s rodinou žije.

Kalousek se totiž nechal odvézt na pražské Vinohrady. Vůz zaparkoval tak, aby nebylo na první pohled zřejmé, kam povedou jeho kroky. Ministr si vzal kytici, rozloučil se s řidičem, který odjel, a s úsměvem ve tváři se vydal k nedaleké luxusní rezidenci, odkud pak dlouhé hodiny nevycházel.

Co v domě dělal? Kalousek to s Bleskem nechtěl rozebírat. „Do toho nikomu nic není,“ napsal v SMS zprávě. Podle toho, jak se v pátek večer choval, je ale zřejmé, že za manželkou nebo za někým z rodiny nebyl. Pokud by tomu totiž tak bylo, nechal by se vysadit před rezidencí, šel by hlavním vchodem a nikoli garážemi a bezesporu by si sám i odemkl, což se v pátek nestalo. Namísto toho Kalousek před vstupem krátce zatelefonoval a teprve poté byl vpuštěn do domu. Ministře Kalousku, skrýváte v rezidenci milenku?

Miroslav Kalousek se narodil 17. prosince 1960 v Táboře. Je ženatý a má dvě děti. Nyní je ministrem financí a prvním místopředsedou TOP 09.

cranberriess ( 22. listopadu 2011 08:27 )

Blesk píše, jak Jolanda v Aha hovoří

cranberriess ( 22. listopadu 2011 08:25 )

To nebyla kytka, to byl rafinovaně zabalený úplatek

komodor ( 21. listopadu 2011 19:54 )

Mno kdyby chteli tak to uz davno vi kam sel ale zrejme zasahla ruka "bozi" a nikdo se nedozvi uz nic!

spoluzak ( 21. listopadu 2011 19:18 )

Redaktoři co se naučit pravopis ! Kalousek Z kyticí ??!! Z kým čím, nebo S kým čím ? Čím dál tím víc otřesných hrubek devastuje Blesk.

husqarnowicz ( 21. listopadu 2011 18:23 )

Tak to budou mít kluci za žaludama hnědo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa