Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Youtuber se vydal na Haiti za šéfem gangu: Unesli ho!

Autor: pma - 
31. března 2024
22:25

Americký influencer a youtuber Addison Pierre Maalouf, známý pod přezdívkou YourFellowArab, natáčí videa o nebezpečných ganzích z celého světa a sleduje jej několik tisíc fanoušků. Teď se ale mladíkovi jeho záliba stala zřejmě osudnou. Addison chtěl udělat rozhovor s Jimmym „Burbecue“ Chérizierem, vůdcem jednoho z nejnebezpečnějších gangů na Haiti. K rozhovoru ale vůbec nedošlo. Youtuber byl totiž gangem unesen!

Na platformě YouTube ho sleduje přes 1,4 milion lidí, na sociální síti Instagram se pyšní téměř 350 tisíci fanoušky. Řeč je o youtuberovi a influencerovi z americké Atlanty Addisonovi Pierrovi Maaloufovi původem z Libanonu, který je znám spíše pod přezdívkou YourFellowArab.

Ten se zpočátku na internetu proslavil natáčením herních videí, později ale postupně přešel na poněkud nebezpečnější obsah. Addison totiž našel zálibu v natáčení videí o těch nejnebezpečnějších ganzích z celého světa. 

Před nedávnem se youtuber rozhodl, že natočí rozhovor s šéfem obávaného haitského gangu 400 Mawozo Jimmym 'Barbecue' Cherizierem. Ten patří mezi jedny z nejhledanějších osob v databázi FBI. 

Podle britského deníku The Mirror ovšem k rozhovoru nedošlo. Addison byl totiž na Haiti 14. března unesen a v současnosti by měl být držen v oblasti kolem města Croix-des-Bouquets.

Únosci za to, že bude mladý tvůrce propuštěn, požadují 600 000 dolarů, v přepočtu tedy více než 14 milionů korun. Necelý milion měl být podle média zaplacen. 

Zprávy o tom, že by Addison mohl být unesen, brali fanoušci z počátku jako špatný žert. Skutečnost ale tento týden potvrdil i jeho bratr Liam. „Snažil jsem se to udržet v tajnosti 2 týdny, ale teď se to dostává už na povrch. Ano, bratr byl unesen na Haiti a my pracujeme na tom, abychom ho dostali na svobodu. Miluji tě, brzy budeš venku," vzkázal na sociální síti X (dříve Twitter) příbuzný. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání