Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Influencerka se už 12 let připravuje na konec světa: Při apokalypse nepustím do bunkru ani rodinu!

Autor: hpe - 
16. února 2024
14:00

Američanka Rowan MacKenzieová (38) se apokalypsy nebojí. V prostorách svého domu si totiž vybudovala vlastní bunkr, který už přes 12 let plní zásobami jídla a zbraní v hodnotě 2 milionů korun. Na svých sociálních sítích sdílí svoje rady a tipy k přežití. Těžké časy znamenají i těžká rozhodnutí. V případě katastrofy by prý dveře neotevřela ani vlastní rodině.

Zásoby začala Rowan shromažďovat už před 12 lety. Zprvu se zaměřila na základní potraviny jakými jsou rýže a fazole. Správnému skladování surovin se prý naučila až časem. Jakmile už nebylo kam potraviny ukládat, zvolila influencerka razantní řešení.

Za zhruba 228 tisíc korun se rozhodla ve sklepních prostorách rodinného domu vybudovat bunkr, do kterého by se v případě konce světa mohla ukrýt. Svou skrýš žena pak postupně vybavovala dalšími prostředky k přežití.

V tomto ohledu Rowan zmínila nutnost pořídit si do bunkru i zbraně. „Musíte se umět ubránit, hlavně v případě boje o přežití. Moji přátelé i má rodina si myslí, že jsem blázen, ale jakmile přijde čas, tak se mi smát přestanou,“ uvedla žena v článku Daily Mailu. Ve své činnosti Rowan v posledních letech ještě přitvrdila. Války, inflace a možná nukleární katastrofa jí nedají spát.

Prioritou je pro Američanku bezpečí a pohodlí její rodiny. Podle jejích výpočtů by měly zásoby vydržet zhruba na rok. S tím, že datum spotřeby potravin skončí až za 25 let. K tomu se spolu s ostatními členy domácnosti dlouhodobě snaží vylepšovat různé recepty podle toho, aby připravené pokrmy vydržely, co nejdéle.

Nezbytné jsou taktéž léky, zdravotnické prostředky a čistá voda. Podle Rowan je nejjistější mít, co nejvíce zásob a to i v případě, že by nakonec nebyly potřeba. Na svých sociálních sítích inspiruje tisíce dalších lidí.

Pokud někdy apokalypsa nastane, nehodlá však Rowan poskytnout pomoc žádnému člověku. „Moje dveře nebudou otevřené nikomu, ani příbuzným. Vše jsem připravila jen pro naší rodinu. Sice se cítím provinile, ale těžké časy se blíží a s nimi i drsná realita.“

Video  Blesk Podcast: Zanikneme jako starověký Egypt a Řím? Naše civilizace upadá, varuje Bárta  - Jiří Marek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

xman1 ( 13. dubna 2024 21:21 )

No vidíte, mě zase postapokalyptický svět celkem láká. Pokud by proběhla válka nebo nějaká katastrofa, zabila by třeba 9 z 10 lidí a já náhodou přežil, byla by tu šance začít znova. Radiace za pár let opadne na minimum, horší by bylo znečištění z různých zničených chemických továren a případně hořící jaderný elektrárny. Lidé by se poměrně rychle vzpamatovali a dosáhli by znovu přibližně éry parních strojů. Pak by ale asi nastal problém, protože většina snadno vytěžitelných dolů na vzácné kovy už je vytěžená a těžba v těch hůře přístupných vyžaduje moderní techniku, jejíž výroba zase vyžaduje mnoho vzácných kovů.
Do začátku bude třeba pár pořádných chlapů a stejně tak i pár pořádných žen, které nejen že přežijí, ale znovu obnoví lidskou civilizaci. Byla by obrovská škoda tohle propásnout jenom proto, že "Smrt je jednodušší a (možná) bude bolet míň"

Marek Staněk ( 17. února 2024 06:44 )

WW3 nakonec spustí právě preppeři, aby nebyli za debily.

MADONNA ( 16. února 2024 23:36 )

MADONNA ( 16. února 2024 23:36 )

Krutá slečna... 😄

Uživatel_5747665 ( 16. února 2024 20:56 )

Tak pokud to má přijít,ať už je to cokoli,chci umřít hned.Nechci zažít žádný postapokalyptický svět.Na to mám moc velkou představivost.A hezký to nebude.

Zobrazit celou diskusi