Co bylo hlavním důvodem, že jste do téhle reality show šla?

Dva měsíce jsem se rozhodovala, jestli nabídku přijmout, nebo ne. Ale nakonec zvítězil fakt, že jak jsem měla Quentina strašně brzo, maturovala jsem těhotná a hopsla jsem rovnýma nohama do rodinnýho života, úplně jsem přišla o takový ty dvacátý roky života, kdy cestujete, poznáváte, chodíte na festivaly a podobně. Tahle nabídka pro mě znamenala možnost zkusit si něco novýho, zažít dobrodružství, poznat nový lidi. Nemuset nikoho hlídat, jestli mu teče nudle, má žízeň, posílat ho umýt si ruce nebo řešit, jestli se mi někde nezabije, vařit a tak dále. (smích) Věděla jsem, že budu moct být jen sama sebou. To jsem byla naposledy, když mi bylo devatenáct.

Říkala jste, že velkým důvodem byla touha po dobrodružství. Takže nějaké úniky z reality s manželem nebo sama s kamarádkou nepodnikáte? Nevyrazíte třeba na wellness víkend?

S matkou se roky nestýkáme a táta si vezme maximálně Quentina. Sven a Lili jsou na něj ještě malí, to bych mu nemohla udělat. (smích) Ale minulý rok se nám poštěstilo, když nám děti pohlídala kamarádka a my odjeli na pár dní na filmový festival do Karlových Varů, to bylo úžasný.

Skoro by se dalo říct, že šlo o návrat na místo činu. Právě ve Varech totiž bylo před téměř dvanácti lety odtajněno, že se s Pepou, tehdy ještě ženatým s moderátorkou Gabrielou Partyšovou, vídáte, brzy vyšlo najevo i vaše těhotenství. Přemýšlela jste tehdy i o tom, že byste si dítě nenechala?

Nebylo to tak, že bychom spolu byli měsíc a já otěhotněla, už jsme se vídali asi rok a půl a já byla strašně zamilovaná, Pepu jsem milovala na život a na smrt. Vůbec jsem si neuměla představit, že bych to naše dítě lásky nějakým způsobem zabila. Tehdy jsem si řekla, že i kdyby to nevyšlo s Pepou, tak určitě na ocet nezůstanu. I když jsem teda vůbec nedomyslela, kde a jak budeme žít. Pepa si od Gábiny přinesl doslova dvě igelitky, vše, co měl, jí nechal. My jsme spolu pak všechno budovali z ničeho. Ale já věřila, že to dobře dopadne, což se i stalo.

Josef je o šestatřicet let starší, než jste vy. Přesto po sedmi letech souhlasil s dalším potomkem?

Když jsem se v nějakých šestadvaceti začala cítit na druhé dítě, sedli jsme si a dopředu jsme si to řekli.