Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Únosce popsal poslední chvíle Andrey: Prosila o život a nabízela miliony! Skončila v sudu s kyselinou

Autor: pma - 
10. prosince 2023
05:00

Andreu Vlčekovou (†34) v Hlohovci před sedmi lety unesl Vojtech O., který společně s dalšími dvěma muži vyděšenou maminku odvezli do skladu ve Velkých Ripňanech. Tam na ně už čekal její tehdejší manžel Miroslav, který manželku brutálně zbil. Ostatky maminky dvou dětí se našly až po pěti letech v sudech s kyselinou. Vojtech O. nyní u soudu popsal, jak vypadaly poslední chvíle Andreina života. Prý mu nabízela peníze a prosila, ať ji neopouští. 

Ve středu 13. prosince uběhne deset let od chvíle, co byla v Hlohovci unesena čtyřiatřicetiletá Andrea Vlčeková. Poté, co odvedla syny do školky, ji unesli tři muži - Mladen D., Jozef P. a Vojtech O.

Poslední jmenovaný před soudním senátem na začátku prosince popsal mrazivé detaily brutálního případu. Ve skladu v Ripňanech, kam únosci ženu převezli, měl Vojtech O. s Andreou strávit několik hodin, než na místo přijel Miroslav Vlček. „Kouřili jsme tam spolu cigarety. Nabízela mi i sto tisíc eur (přibližně 2,4 milionu korun - pozn. redakce), pokud ji pustím,“ svěřil se únosce. 

Vlček potřeboval alibi

Postupem času prý začínal být nervózní, protože Andrein manžel Miroslav Vlček, který byl měsíc předtím propuštěn z vězení na kauci, na místo stále nepřicházel. Podle speciálního prokurátora Daniela Lipšice si tím Vlček jen dělal alibi. „Potřeboval být v nějaké kavárně v Hlohovci, aby ho policie nespojovala se samotným únosem,“ sdělil Lipšič. Když Vlček do skladu dorazil, uštědřil manželce několik facek a donutil ji podle Vojtecha O. podepsat několik papírů. Pak vzal Miroslav do rukou řetěz, kterým Andreu připoutat a znovu ji začal bít. 

Únosce se prý na Vlčka utrhl, že už má, co chtěl, a manželka mu papíry podepsala. „Řekl mi, ať odjedu, dokud můžu. Díval jsem se na ni, ona plakala, hlavu měla dolů. On vytáhl z váčku obálku a ona na mě křičela něco jako neodcházej, neopouštěj mě,“ šokoval u soudu Vojtech O.

V sudu našli plomby, vlasy i šperky

Vojtech O. byl před časem za ženin únos pravomocně odsouzen na 6 let a 8 měsíců. O tom, co manžel hodlal s partnerkou provést, prý únosce netušil. Z obžaloby ovšem vyplývá, že se únosce s Vlčkem znali z věznice. Tam měl Vlček únosci ukazovat trasy, kudy jeho žena jezdí, a měli detailně rozebrat, kdy Vojtech O. Andreu s kumpány unese. Vlček jim za to přislíbil 30 tisíc euro, v přepočtu více než 730 tisíc korun. 

Andreiny ostatky se podařilo objevit až po několika letech v sudu s kyselinou ve skladu ve Velkých Ripňanech. To, že se skutečně jedná o pohřešovanou Andreu, potvrdil i nález zubních plomb, vlasů a šperků na dně sudu. Všechno patřilo pohřešované mamince. 

Za zbavení osobní svobody byl Miroslav Vlček roce 2018 odsouzen na 12 let. Poté, co se ale našly Andreiny ostatky, byl případ znovu otevřen a Vlček čelí obvinění za úkladnou vraždu. V případě prokázání viny může dostat nejvyšší možný trest, tedy doživotí. 

Video  Svědek a únosce Vojtech Olle promluvil o posledních chvílích zavražděné Andrey, jejíý ostatky se našly v sudu s kyselinou.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Uživatel_5125828 ( 19. prosince 2023 04:03 )

Peklo neni. Mel by byt zaveden trest smrti. Je treba skoncit s humanitou u jasných pripadu. Jinak dozivoti

Tom C. ( 11. prosince 2023 22:05 )

ANO - a totok se uz dostava aj do CEZka 🤷‍♂️

Wells ( 10. prosince 2023 16:35 )

Zavraždí svým dětem jejich maminku, bezohledný odporný chlap. Kdysi jsem někde četla že nejlepší dárek který můžeš svým dětem dát je mít rád jejich matku, no on jí svým dětem zavraždil. Jednou se bude smažit v pekle.

Moly28 ( 10. prosince 2023 14:21 )

Víte, že se to stalo na Slovensku, žejo 😕

lollo ( 10. prosince 2023 13:17 )

Odporný. Chudák ženská. Únosce si měl vzít prachy od ní a pak měl zdrhnout do pryč, on by se měl dobře, ona by přežila a hnusnej parchant manžel by ještě teď (snad) seděl v krimu. Je vidět, že vrána k vráně sedá. Ten únosce možná nevraždil, ale musel vědět, kam to vede a neudělal vůbec nic. Oba by měli dostat stejné tresty a z krimu už nevylézt.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání