Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pomníček z Hulína: Ernu (†68) zavraždil dodnes neznámý vrah, podezřelého soud osvobodil

Ernu Kolaříkovou z Hulína zavraždil dodnes neznámý pachatel.
Ernu Kolaříkovou z Hulína zavraždil dodnes neznámý pachatel.  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
11. prosince 2023
19:47

Zapeklitý případ, který zlínským kriminalistům nedává spát. Ernu Kolaříkovou (†68) na přelomu listopadu a prosince 2012 někdo zabil. Samotářsky žijící seniorku měl pachatel zabít údery do hlavy a rdoušením. Policie dopadla podezřelého, soud ho ale zprostil viny. Vražda ženy tak zůstala dodnes neobjasněná.

Byl konec listopadu 2012, když objevila rodina v rodinném domě v Hulíně na Kroměřížsku mrtvou Ernu Kolaříkovou (†68). Její tělo bylo zastrčené za postelí takovým způsobem, jakým by se tam seniorka menšího vzrůstu sama nedostala.

Policie se okamžitě podezřelým úmrtím začala zabývat a pitva potvrdila, že zemřela násilnou smrtí. Pachatel ji měl v rozmezí 23. až 29. listopadu brutálně napadnout zejména údery do celého těla a následně rdoušením. Kriminalisté zpočátku prosili o pomoc i veřejnost, hledali zejména přátele uzavřenější ženy.

Ernu Kolaříkovou z Hulína zavraždil dodnes neznámý pachatel.

Obžalovaného zprostili viny

Policie po několika dnech přišla na stopu recidivistovi Marku R., který byl v minulosti devatenáctkrát odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Z ohledání místa činu se jim podařilo zajistit i jeho pachové stopy, což později státní zástupce považoval za jeden z hlavních důkazů. Měl v ruce ale i záznam z telefonu, který měl dokládat, že v domě byl. Nebo také výsledky z detektoru lži. Pachové stopy se podařilo najít na krku, čepici, boku i ruce zavražděné a také na klice a lahvi alkoholu.

Soud ale po téměř dvou letech peripetií Marka R. osvobodil a rozhodl o jeho nevině. Vražda se mu neprokázala, předtím ho ale soud ve Zlíně poslal na 15 let do vězení. Vrchní soud v Olomouci po odvolání věc vrátil zpět zlínskému soudu, který ho nakonec 17. června 2015 uznal nevinným. Státní zástupce tehdy uvedl, že se Marek R. v domě chystal krást.

„Je tady možnost, byť podle našeho názoru mizivá, že skutek spáchal někdo jiný,“ poznamenal předseda senátu krajského soudu Jiří Dufek. „Mám na kontě 19 vloupaček, ale ani jeden násilný trestný čin,“ hájil se Marek R. s tím, že by dům „podpálil, aby se nenašla vůbec žádná stopa“.

Pomníček

Zvláštně vypadající vražda seniorky z Hulína tak zůstává už přes 11 let neobjasněná. Kriminalisté se k případu vrací po mnoha letech v takzvaném policejním kalendáři. Ten je plný podobných pomníčků. Kalendáře visí ve všech věznicích v republice, policisté si od toho slibují, že by někdo z odsouzených mohl k případu něco vědět.

Video  Insta crime podcast: Vrah Semanský s přezdívkou „Anděl“ zamkl seniorku ve skříni, smrti neunikli ani příbuzní.  - pdc, icp, Jedlička, Železný
Video se připravuje ...

Pollo ( 12. prosince 2023 04:29 )

Lidi jako Zvěřina jsou děsně chytří z gauče od klávesnice.

Petr Kolar ( 11. prosince 2023 22:04 )

V CR je jedna z nejvetsi objasnenosti vrazd (vetsinou se deji v ramci rodiny nebo blizkymi).

Jiří Zvěřina ( 11. prosince 2023 20:10 )

Kalendář totální policejní neschopnosti....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání