Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zaměstnankyně 12 let okrádala svého šéfa: Zpronevěřila miliony!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: fik - 
26. července 2023
13:15

Žena z Kroměřížska zpronevěřila peníze z pokladny benzínové pumpy, na které pracovala. Během dvanácti let se jí podařilo ukrást až 5,5 milionu korun. Ženě nyní hrozí trest až 8 let odnětí svobody.

Kriminalisté z Kroměřížska v posledních dnech uzavřeli případ zaměstnankyně čerpací stanice, která během dvanácti let zpronevěřila až 5,5 milionu korun z kasy. 

Sedmačtyřicetiletá žena na čerpací stanici pracovala už od roku 2001. S přisvojováním svěřených finančních prostředků měla začít až v roce 2010. „Za tu dobu si žena vybudovala důvěru u svého šéfa, získala zkušenosti a znalosti principu kontrol ze strany zaměstnavatele, evidence finančních prostředků, faktur a pokladních dokladů,“ informovala policie.

Za dvanáct let se podle policistů obviněné podařilo zpronevěřit pět milionů a šest set tisíc korun. Za jednu směnu si tak dokázala přisvojit částky v řádech stovek i tisíců. 

V červnu minulého roku se nejasnosti v interní evidenci podařilo odhalit nové posile v týmu. Již obviněné ženě nyní hrozí za trestný čin zpronevěra 8 let za mřížemi.

Video  Trojice, která má co do činění s krádeží věcí z osobního auta v Libni.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání