Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pět nejbrutálnějších vražd od začátku roku: Vystřílená rodina, pomsta bývalé přítelkyni a umlácená maminka!

  • Autor: VaB - 
    2. 7. 2023
    05:00

    Od začátku dubna se v Česku stalo přes 47 vražd. Oproti loňskému roku je ten současný zatím klidnější, i tak se ale objevilo několik činů, nad kterými zůstává rozum stát. Bezesporu nejbrutálnější vražda se stala začátkem dubna v Olšovci na Přerovsku. Muž (†50) tam postřílel samopalem rodinu přítelkyně, ta jako jediná přežila.

  • 1.Šílenství v Olšovci

    15. dubna zavítal muž (†50) se svou přítelkyní za její rodinou do obce Olšovec na Přerovsku. Z návštěvy se ale stalo hotové peklo. Mezi dvojicí nejprve došlo k hádce a fyzickému napadení, Slovák pak ženu bodl šroubovákem do ruky a krku. On poté odešel do auta, zraněná vyběhla do patra a schovala se s ostatními členy v obývacím pokoji.

    Muž si mezitím ze svého auta vzal samopal vzor. 58, vyšel k pokoji a začal střílet. „Vyšel do prvního patra, kde se čtveřice zavřela do pokoje. Snažili se držet dveře, aby se tam nedostal. Útočník bez váhání přes dveře zahájil palbu, vtrhl do pokoje a pokračoval v ní několik dalších minut,“ popsal dva dny po útoku vedoucí odboru kriminality Jan Lisický. Přítelkyni se podařilo utéct do nedaleké restaurace, lesem utíkala jen v ponožkách.

    Policisté v domě objevili mrtvou 77letou matku přeživší ženy, jejího stejně starého přítele a patnáctiletého chlapce. Cizinec podle všeho útočil kvůli nezvládnuté žárlivosti, ke které ani neměl důvod!

    Vrah se poté odebral do lesů, kde se svou přítelkyni snažil doběhnout a najít. Tou dobou ale na místo přijížděla první hlídka policie, které se lekl a schoval se v nedaleké strouze, kde následně spáchal sebevraždu. Policie zpočátku nevěděla, co se na místě stalo, myslela si proto, že někde po okolí běhá aktivní střelec.

    „Hlídka na místě byla do osmi minut. Vnikla do domu, ve kterém se svítilo, snažili se poskytnout první pomoc, to bylo ale neúčinné. Byl aktivován plán aktivního útočníka, na místo byla povolána zásahová jednotka, speciální pořádková jednotka, psovodi a vrtulník s termovizí,“ popsal náměstek ředitele pro kriminální službu a vyšetřování Radovan Vojta. 50letého šílence vypátrala posádka policejního vrtulníku několik set metrů od domu.

    Video  Brutální vražda v Olšovci: Útočník postřílel rodinu samopalem.  - Aktu.cz, Pavel Ryšlink, aip
    Video se připravuje ...

  • 2.Vrah unikal několik hodin

    Několik dní před incidentem v Olšovci se stala podobně brutální vražda severně od Brna ve Svitávce. Dnes už mrtvý 47letý Pavel K. zastřelil dvěma ranami z pistole svou bývalou přítelkyni Jitku  (†46) a jejího 21letého syna Davida. Chladnokrevně je popravil nedaleko jejich pronajatého bytu. „Zastřelil je, když vystoupili z auta po návratu z noční směny,“ prozradil tehdy Blesku svědek.

    Vrah pak po činu utekl neznámo kam, kriminalisté společně s policisty, speciální pořádkovou jednotkou, psovody a zásahovou jednotkou pátrali po okolí a v lesích. Věděli, že ujel v autě, to se jim po několika hodinách podařilo najít. Vrah však byl stále na útěku.

    Do akce byl zapojen i vrtulník, klíčovou roli nakonec sehrál svědek, který Pavla K. potkal na silnici. „Jel jsem na dílnu, kterou máme za Šebetovem. Když jsem sjížděl z hlavní na štěrkovku, tak jsem za rohem viděl, jak jde chlapík. Měl hnědou mikinu, jak hlásili v rádiu,“ popsal muž, který ho poznal.

    Zanedlouho už byla na místě policie, která ho našla skrývajícího se u strouhy. Motivem byly osobní vztahy. Soud muže poslal do vazby, kde později spáchal sebevraždu.

    Video  Muže (47), kterého policie obvinila z dvojnásobné vraždy ve Svitávce, pomohli vypátrat svědci.  - PČR
    Video se připravuje ...

  • 3.Mrtvola bez hlavy

    Tenhle případ má plzeňská kriminálka zatím neobjasněný. V lednu na začátku roku objevil náhodný kolemjdoucí v řece Berounce v Plzni torzo těla. Bylo bez hlavy, pobodané, rozpárané a bez penisu. Mrtvým byl zřejmě Slovák, bezdomovec z města, který tam několik let pobýval.

    Mrtvola byla ve vodě navíc zhruba měsíc, vrah měl už tehdy oproti kriminalistům velký náskok. Detektivům se zřejmě nepodařila najít ani hlava oběti, je proto klidně možné, že se jí buď vrah zbavil někde jinde, nebo jednoduše odplavala.

    Video  V řece Berounce v Plzni našel chodec mrtvého muže.  - Aktu.cz
    Video se připravuje ...

  • 4.Střelba v Lovčicích

    Východ republiky vraždy zřejmě přitahují, v Jihomoravském kraji to je další případ, ve kterém sehrála hlavní roli střelba ze zbraně a nenávist. Invalidní důchodce Václav (†56) tam koncem února zaútočil na o mnoho let mladšího hasiče Jana.

    V době vraždy se v obci konala masopustní zábava, kolem 18. hodiny se však obcí rozlehly tři výstřely. Nikdo ještě netušil, že pocházejí z nelegálně držené zbraně a že obětí je oblíbený mladík z vesnice.

    „Měli k sobě averzi několik let. Václav se zamiloval do Janovy sestry a plánoval s ní založit rodinu. Jestli ta láska byla oboustranná, nebo jen z jeho strany, to nevím. Janovi se ale příčilo mít za švagra někoho, kdo je skoro o třicet let starší. Vztahu proto zabránil,“ popsal jeden z blízkých rodiny.

    Václav to zřejmě nedokázal přejít, v opraveném rodinném domečku v obci žil sám, bez partnerky. Dokonce přestal chodit zpívat do mužského sboru a poté, co se z něj stal invalidní důchodce, se lidí stranil ještě víc. Úplný opak zavražděného Honzy.

    Ten byl aktivní, oblíbený a s partnerkou čekali miminko, na které se oba moc těšili. Václav si zřejmě mezitím připravoval plán pomsty. „Po činu odjel zpět domů a následně spáchal sebevraždu. Na místě pak pracovali kriminalisté celou noc,“ upřesnil mluvčí policie Pavel Šváb.

    Video  V Lovčících na Hodonínsku Václav († 56) zastřelil Jana († 29).  - Hynek Zdeněk
    Video se připravuje ...

  • 5.Brutální napadení na Jičínsku

    Sedmadvacetiletá maminka malé dcerky zemřela začátkem dubna ve Starých Smrkovcích na Jičínsku. Umlátit ji měl zřejmě její partner, o čtyři roky mladší přítel. Toho policie zadržela chvíli poté, co dorazila na místo.

    Paradoxně je k místu činu přivolal samotný přítel, který ženě ve vážném stavu zavolal záchrannou službu. Předtím ji měl podle předchozích informací napadnout kovovým nástrojem. Padlo desítky ran. V obci navíc bydleli pouhých čtrnáct dní.

    Kriminalisty se ale muž snažil zmást, řekl jim, že v takto zuboženém stavu domů už přišla. Tomu ale neodpovídalo třeba to, že na těle měla i starší podlitiny. Místy i staré popáleniny. V domě žila i jejich sedmiměsíční dcerka. O tu se postarala sociální pracovnice a následně příbuzná zemřelé maminky.

    Video  Muž měl ve Starých Smrkovicích zavraždit partnerku.  - Blesk: David Malík
    Video se připravuje ...

  • 6.Galerie

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání