Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podcast: Podnikatele Draka unesli a zavraždili kvůli penězům. Tělo pachatelé posypali louhem

Video se připravuje ...
Autor: icp, pdc, jel - 
7. prosince 2023
05:00

Poslední únorový den roku 2013 zmizel v Bohumíně podnikatel Zbigniew a jeho manželka Jarmila. Policie po nich pátrala dlouhé dva týdny, bohužel marně. Tou dobou už totiž byli po smrti. Pár unesla trojice zadlužených mužů, kteří je chtěli okrást. Předem už si pro ně ale připravili hrob.

Dcera Jarmily a Zbigniewa nahlásila pohřešování rodičů 1. března roku 2013. Policie po nich začala pátrat, bohužel marně. Brzy kriminalisté začali pracovat s verzí, že manžele možná někdo unesl kvůli penězům. Zbigniew, kterému se v Bohumíně přezdívalo Drak, byl známý tím, že u sebe měl často vysoké obnosy peněz. Blízkým prý dokonce finance půjčoval.

Video  Insta Crime Podcast: Vražda manželů z Bohumína  - pdc, icp, Jedlička, Železný
Video se připravuje ...

Ukázalo se, že dvojice skutečně zmizela kvůli penězům. Michal Zágora, Jiří Bohdálek a Lumír Moric měli všichni velké dluhy a rozhodli se situaci řešit tím nejhorším možným způsobem. ,,S Bohdálkem a Moricem jsme se u flašky alkoholu několikrát bavili o tom, jak získáme peníze. Pak nás napadlo, že někoho přepadneme. Kdo s tím přišel první, nevím,“ popsal Zágora. Manžele trojice přepadla, zastřelila a pohřbila v garáži v Ostravě.

Skupina později u soudu tvrdila, že chtěla Zbigniewa a Jarmilu pouze okrást a vraždy v plánu nebyly. Jenomže už před únosem pro ně vykopali hrob. Těla  vrazi posypali louhem. Nestihli je ale zabetonovat, kdyby se jim to povedlo, podle kriminalistů by se těla nejspíš nikdy nenašla.

Nikdy se také nepodařilo zjistit, kdo z trojice střílel. Nejpřísnější trest dostal Moric, protože se podle soudu jednalo o nenapravitelného kriminálníka. Byl odsouzen na doživotí. Zágora pak ke 30 letům ve vězení a Bohdálek k 27 letům za mřížemi.

Více o tomto případu se dozvíte v nejnovějším díle Insta Crime Podcastu.

kokott ( 7. prosince 2023 10:24 )

Podnikatel Drak byl ale jen klasický lichvář a doplatil na to že se chlubil jak je bohatý a tak si ho ti grázlové vytipovali.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání