Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Podcast: Patrik brutálně napadl spolubydlícího. Zbil ho, polil benzinem a zapálil!

Video se připravuje ...
Autor: pdc, icp, jel - 
11. května 2023
05:00

Moderátorky Insta Crime Podcastu vyrazily společně s moderátorkou podcastu Už budu! na společnou tour. V každém z měst představí hned několik děsivých případů, které jsou s ním spjaty. Na první zastávce v Ostravě se řešila děsivá brutální vražda z roku 2010.

Patrikovi Vicherovi bylo v roce 2010 sedmatřicet let. Měl dluhy a bydlel v podnájmu u o patnáct let staršího Vladimíra v Kopřivnici. Za oběma muži často chodili společní známí a popíjeli tam alkohol. Ke strašné události došlo 10. března 2010. Spolubydlící se pohádali mimo jiné kvůli Vicherovým dluhům, ale také proto, že se Vladimírovi nelíbilo, jak se Patrik choval k jeho partnerce.

Vše skončilo velice brutálním napadením, kdy Vicher kamaráda zbil, kopal, házel na dveře a stoupal mu na hlavu i hrudník. Také ho polil benzinem a zapálil. Muž utrpěl popáleniny 1. a 2. stupně na boku, noze a v obličeji. Podle státního zástupce oběť umírala velice trýznivým způsobem. Útok trval od odpoledních hodin až do rána následujícího dne, kdy muž zemřel. Napadený spolubydlící utrpěl zlomeniny žeber, měl roztrženou celou hrudní stěnu, zhmožděné obě plíce a také vážná poranění hlavy a mozku.

Podcastová dámská tour Podcastová dámská tour | Blesk

Patrik Vicher se ke strašnému zločinu nikdy nepřiznal. Tvrdil, že k takovému útoku nemá dostatečnou sílu a že Vladimír se popálil o svíčku. Vicher svou verzi stavěl na tom, že kromě něj a oběti měli v bytě být další dva lidé, a to žena a muž, se kterým se měl v ten den vydat na zlodějskou výpravu k podniku ČSAD. Soud jeho verzi událostí ale neuvěřil a v roce 2011 ho odsoudil k 17,5 letům ve vězení, rozsudek potvrdil i Vrchní soud v Olomouci. Pokud už vrah nebyl propuštěn na podmínku, dostane se na svobodu nejpozději za čtyři roky.

Více o tomto případu a také o dalším mrazivém případu z Moravskoslezského kraje se dozvíte v nejnovějším dílu Insta Crime Podcastu. Ten moderují Tereza a Petra. Podcast vzniká jako spolupráce Blesk.cz a Insta Crime Blogu:

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání